Kézi-vb: a múltban is forgott a szerencse, egyszer még a szaúdiak is besegítettek

2023. január 31. – 20:47

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel a szerencsefaktor nagyon sokszor szóba került a világbajnokság 18 napja alatt, most visszaidéztük, mi történt a múltban, amikor eljutott az olimpiára vagy éppen az olimpiai selejtezőre a magyar férfi csapat.

A 2004-es olimpiára úgy jutott ki a magyar válogatott, hogy a Szaúd-Arábia–Argentína mérkőzésen váratlanul szaúdi siker született (31–30). A magyar csapat így nem haza indult a repülőtérről, hanem a középdöntőre. Majd a szlovénokat legalább 3 góllal kellett verni, és mivel a kívánt különbség összejött, a körbeverés Skaliczki László csapatának kedvezett, a svédek és a szlovénok elbúcsúztak.

A 2012-es olimpiára úgy jutott ki a magyar válogatott, hogy a Mocsai Lajos csapata által legyőzött németek kikaptak a norvégoktól a középdöntő utolsó fordulójában. Ha a németek nyernek, akkor ők érik el az olimpiai selejtezőt, mert a körbeverésből a magyar csapat jött volna ki szerencsétlenül.

A 2024-es olimpiai selejtezőhöz egy portugál–brazil döntetlen kellett. A két játékvezető úgy ítélt időn túli hetest, hogy akár el is engedhették volna az eset felülvizsgálatát, a portugál csapat már a pályán ünnepelte a győzelmét. A két Bonaventura azonban visszanézte a videón, hogy Borges az utolsó szabaddobásnál másfél méterre állt a labdát ellövő játékostól, ezért hetest ítéltek.

Említsük meg a másik oldalt is: a 2008-as olimpia előtti vb-n a magyar válogatott megverte a dánokat, norvégokat, aztán az utolsó meccsen kikapott az oroszoktól az utolsó másodpercekben, így elúszott az olimpiai esély.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!