19. meccsén negyedszer ért el mesterhármast Haaland a Cityben

2023. január 22. – 19:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol bajnoki címvédő Manchester City 3–0-ra hozta a 20. fordulóban a Wolverhampton elleni hazai meccsét. Mind a három gól Erling Haaland nevéhez fűződik. A norvég csatárnak ez volt a negyedik mesterhármasa ebben a szezonban. A holland Ruud van Nistelrooynak 65 találkozó kellett ehhez a teljesítményhez.

Haaland célba veheti Alan Shearer (95/96-os) rekordját, akinek egy idényben ötször sikerült mesterhármast elérnie. Az első találata egy fejes után jött, a másodiknál egy tizenegyest értékesített, a harmadiknál volt a legkönnyebb dolga, miután Mahrez lekapcsolta a kapus rossz kirúgását, és mintaszerűen kiszolgálta a centert.

A játéknap rangadóját az éllovas Arsenal és a negyedik helyezett Manchester United játszotta. Rashford távoli góljával vezetett a vendégcsapat, Nketiah még az első félidőben egyenlített. Saka hatalmas gólt rúgott az 53. percben, de kevéssel utána egy szöglet után Martinez fejessel egyenlítette ki az állást. Már a 90. percben jártunk, amikor Nketiah kotort be egy labdát a kapuba, ezzel az Arsenal megerősítette vezető helyét.

Az élmezőny: 1. Arsenal 50 pont (19 meccsből), 2. Manchester City 45 (20 meccs), 3. Newcastle 39, 4. Manchester United 39, 5. Tottenham 33

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!