Kézi-vb: behívták a harmadik magyar kapust, de Mikler is a keretben maradt

2023. január 20. – 10:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az eddig keveset szereplő balkezes átlövő, Leimeter Csaba helyére Palasics Kristóf került be a svédországi világbajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe, vagyis a kapitány, Chema Rodrguez kihasználta az első cserelehetőségét.

Palasics a NEKA kapusa, de az Izland ellen fontos bravúrokat bemutató Mikler Roland és a portugálok ellen jól védő Székely Márton is a keretben maradt. Mikler a svédek ellen szerencsétlenül nyúlt bele a hajrában egy átlövésbe, a kezéről a háló tetejére perdült fel a labda, de utána tudta folytatni a játékot.

Chema szerint a kapus bevethető, a meccs után voltak fájdalmai, de csütörtökön már jobban érezte magát. Úgy tudjuk, a kapusnak nincs szakadás a kezében. Palasics behívása tehát inkább egy biztonsági lépés.

A magyar válogatott pénteken 18 órától Brazíliával találkozik, a győzelem az olimpiai esélyek életben tartása miatt kulcsfontosságú. Ha ugyanis a nagy favorit svédek megverik az esti meccsen Izlandot, akkor megnyílhat az út a középdöntő második helye és a negyeddöntő felé. Hogy azt meg is lehessen szerezni, a svédeknek a portugálokat is verniük kell, míg a magyaroknak a vasárnapi nyitómeccsen le kell győzniük a Zöld-foki Köztársaság válogatottját.

A csoport állása: 1. Svédország 6 pont, 2. Izland 4, 3. Portugália 3, 4. Brazília 3, 5. Magyarország 2, 6. Zöld-foki szigetek 0.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!