Kézi-vb: Brazíliától kapott segítséget a magyar válogatott

2023. január 18. – 17:27

Másolás

Vágólapra másolva

A férfi kézilabda-világbajnokság II. középdöntőjének első meccsén Portugália nem tudta legyőzni Brazíliát. Az utolsó perc 27–27-es döntetlennel kezdődött, Francisco Costa lőtt egy szép gólt, fél perccel a vége előtt a brazilok támadhattak. Tíz másodperccel a vége előtt az egyik játékosuk szabálytalanság közben fölé lőtt.

Miután visszakeveredett a labda, a brazilok szabaddobásánál Borges a labdától másfél méterre blokkolt. A játékvezetők, a francia Bonaventura testvérek, a videó alapján kiállították, és időn túli hetest ítéltek. Ezt Dupoix magabiztosan belőtte – ez volt a tizedik találata –, így 28–28 lett a végeredmény.

Magyar szempontból ez azt jelenti, ha Magyarország pénteken megveri Brazíliát, valamint a Zöld-foki szigeteket vasárnap, Svédország pedig valamennyi hátralévő meccset megnyeri – pénteken Izlanddal, vasárnap Portugáliával találkozik –, akkor a magyaroké lehet a csoport második helye, ami a nyolc közé jutást eredményezi, ami pedig szinte biztosan olimpiai selejtezőt ér.

Frissítés: Svédország 9 góllal legyőzte Magyarországot.

A csoport jelenlegi állása: 1. Svédország 6 pont, 2. Izland 4 3. Portugália 3, 4. Brazília 3, 5. Magyarország 2, 6. Zöld-foki szigetek 0.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!