Négy touchdownos hátrányból, 0-27-ről jutott tovább a Jacksonville Jaguars az NFL rájátszásában

2023. január 15. – 10:25

Négy touchdownos hátrányból, 0-27-ről jutott tovább a Jacksonville Jaguars az NFL rájátszásában
Trevor Lawrence, a Jaguars irányítója a meccs után – fotó: Douglas P. DeFelice / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az NFL rájátszásában a Jacksonville Jaguars fogadta a Los Angeles Chargerst szombaton, és sokáig úgy tűnt, hogy a hazai csapat csúnya vereséget szenved egy nagyon rossz első félidő után.

Ahogy az Espn.com írja, a Jaguars irányítója Trevor Lawrence az első félidőben négy labdát is eladott, többek között ezek miatt került súlyos hátrányba a csapata.

A második félidőre fordulva az ellenfél 27-0-ra vezetett, a fogadóirodák a Jaguars nyerési esélyeit 1,5 %-on mérték. Lawrence viszont gyakorlatilag a semmiből feltámadt. Négy egymás utáni drive-ban is touchdown passzt adott.

A Jaguars végül nagy meglepetésre 31-30-ra megnyerte a meccset. Ez volt az NFL rájátszások történelmében a harmadik legnagyobb fordítás azután, hogy a Buffalo Bill 32 pontos hátrányból jött vissza a Houston Oilersszel szemben 1992-ben, illetve hogy az Indianapolis Colts 28 pontos hátrányból jött vissza a Kansas City Chiefs ellen 2013-ban.

Ha nem csak a rájátszásokat nézzük, akkor a közelmúltban is volt egy hasonlóan nagy menetelés, a Minnesota Vikings jött vissza 33 pontról az Indianapolis Colts ellen még tavaly decemberben.

A Jaguars edzője méltatta a meccs után az irányítót, kiemelve azt a tulajdonságát, hogy képes könnyen túllépni az ilyen rossz szériákon, és egyik félidőről a másikra teljesen más játékot mutatni.

Lawrence azt mondta, hogy ez volt élete legrosszabb első félideje, de nem adta fel. Azt mondta a csapattársainak, hogy vissza kell szállniuk a meccsbe, pontról pontra, és többször is arra emlékeztette a csapattársait, hogy többször voltak már hátrányban meccseken, mégis nyertek, úgyhogy most is nyerni fognak.

A Jaguars ebben a szezonban a harmadik olyan meccsét játszotta, amikor 17 pontnál nagyobb hátrányból sikerült fordítania.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!