Kurtucz Csaba lett a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke

2023. január 14. – 17:58

Másolás

Vágólapra másolva

Egyhangúlag Kurtucz Csabát, korábbi hatszoros szupernehézsúlyú bajnokot választották meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) új elnökének a szombati rendkívüli tisztújító közgyűlésen – írja az MTI.

Elődje, a MÖSZ-t 2019 óta irányító Bajkai István decemberben jelezte, hogy megromlott egészségi állapota miatt nem tudja folytatni a munkát. A jelenlévők elfogadták az eddig elnökhelyettesként dolgozó Kurtucz elnöki jelölését.

A 40 éves Kurtucz Csaba civilben közgazdász, ökölvívóként hatszor nyert magyar bajnokságot szupernehézsúlyban, szerepelt világ- és Európa-bajnokságon. Nemcsak bokszban, hanem például tekvondóban, kick-boxban és kempóban is magyar bajnok.

Győriné Tóth Zsuzsanna főtitkár az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a megjelentek egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották meg a szövetség vezető pozíciójába Kurtucz Csabát, akinek a mandátuma a jövő évi párizsi olimpia végéig szól. Győriné az MTI-nek hozzátette: hálásak Bajkai István munkájáért, aki egy nehéz helyzetben átvett szövetséget stabil pozícióban adott tovább.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!