Kézi-vb: sima győzelem Dél-Korea ellen, jöhetnek az éles meccsek

2023. január 12. – 19:27

Kézi-vb: sima győzelem Dél-Korea ellen, jöhetnek az éles meccsek
Lékai Máté jól irányított, Bánhidi Bence beállóból volt eredményes – Fotó: Kovács Tamás/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi kézilabda-válogatott Dél-Korea ellen mutatkozott be a svédországi világbajnokságon, és magabiztosan szerezte meg a kötelező győzelmet. 35–27 lett a vége.

Magyarország a csoport leggyengébb tagjával szemben mutatkozott be csütörtök este, amelyik ugyan Szlovéniával szemben két éve 51 gólt kapott, de akkor egyetemista csapattal álltak fel, míg a mostani felkészülési meccseken sokkal markánsabban játszottak, Brazíliát például meg is verték. A magyar győzelem kötelező volt, és 2–2 után négygólos sorozattal sikerült a 10. perc végére magabiztos előnybe kerülni. (6–2)

Utána átmenetileg közelebb jött az ellenfél, de a 18. percben már 12–7-et mutatott az eredményjelző, az ázsiaiak gyorsan játszottak, de sok hibával, ezt a magyar csapat pedig kihasználta, nemcsak a szélsők, hanem Rosta Miklós is eredményesen fejezett be lerohanást. 20 perc után már 15–8 volt az állás. A félidő végére már 10 gólosra hízott a különbség (21–11), Mikler Roland is fogott néhány labdát, Bánhidi Bence és Bodó Richárd is kihasználta a lehetőségeit.

Az első játékrésznek legfeljebb annyi negatívuma volt, hogy Lékai és Rosta sem tudta értékesíteni a hetesét, de az ismétlésből mindketten eredményesek voltak. Ancsin Gábor már az első percben kisebb csípősérülést szenvedett, de negyedóra pihenő után visszatérhetett.

A fordulás után Lékai befejezései pontosak voltak, ezzel 25–13-ra módosította az állást, aztán jött egy magyar hullámvölgy, Kim kapus megmutatta valódi tudását, ziccert, hetest és a szélről is hárított labdákat. A kapitány, Chema Rodriguez érezte a bajt, öt bekapott gól után időt kért, elmagyarázta, mit kell tenni a nyitott védekezés ellen. A folytatásban Pedro belőtte a helyzeteit a szélről, így megakasztotta a koreaiak felzárkózását.

Az utolsó tíz percet 29–21-gyel kezdték a csapatok, a magyar siker nem forgott veszélyben, a 35–27-es végeredményt Bujdosó Bendegúz állította be, a szélről a kapus feje fölé lőtt. Szombat este a csoport favoritja, Izland az ellenfél, ellenük több kell, de ezt eddig is tudtuk.

Magyarország-Koreai Köztársaság 35–27 (21–11)
Kristianstad, v.: Belkhiri, Hamidi (algériaiak)
kiállítások: 16, illetve 6 perc
Magyarország: Mikler – Lékai 7, Szita 2, Bánhidi 4, Sipos, Ancsin, Rodríguez 5, cserék: Bóka 3, Ilic 1, Rosta 5, Bodó 3, Hanusz 1, Bujdosó 3, Ligetvári 1, Székely, Szöllősi

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!