7 perc alatt két dermesztő öngólt rúgott a Leicester védője, ezekkel nyert a Liverpool

2022. december 31. – 13:25

Másolás

Vágólapra másolva

A 24 éves belga védő, Wout Faes rémálmaiban fog előjönni a péntek esti angol bajnoki, amikor csapata, a Leicester ugyan gyorsan előnybe került a Liverpool ellen idegenben, ő egymaga megfordította az öngóljaival a meccset még az első félidő végén.

Az első találata előtt, a 38. percben teljesen feleslegesen ért bele Alexander Arnold szélről belőtt labdájába, mert biztosította a helyzetet a mögötte jól helyezkedő kapus, akinek csak fel kellett volna vennie a labdát. Faes lábáról felperdülve olyan gellert kapott a labda, hogy a társai már csak abban reménykedhettek, hátha a kapu mellé esik, vagy a felső lécre. Pechük volt, behullott a léc alá. (A 40. másodpercben látható ez a videón.)

Hét perccel később, a második gól előtt Nunez lépett ki a védők közül, elrúgta a labdát a kifutó kapus mellett, de a kapufára, a visszafutó Faes ahelyett, hogy oldalra terelte volna ki valahogy a labdát, a saját hálójába tette be. A találkozón több gól nem esett, 2–1-re nyert a Liverpool.

Faes volt a negyedik játékos a Premier League-ben, aki egy találkozón kétszer is bevette a saját kapuját. A Bundesliga történetében volt hasonlóan gyors két öngól, a macedón Nikolce Noveskinek is elég volt hét perc a két súlyos hibához még 2005-ben.

A Liverpool a győzelmével megerősítette a hatodik helyét a bajnokságban, míg a Leicester a tizenharmadik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!