Neymart egy perc alatt állították ki a PSG bajnokijáról

2022. december 29. – 09:22

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este újraindult a francia bajnokság, az éllovas PSG kellemesebb ellenfelet nem is kaphatott, mint a kieső helyen álló a Strasbourg. A csapat nélkülözte világbajnokát, az argentin Lionel Messit, a december 18-i vb-döntő másik hőse, Kylian Mbappé viszont nem kapott pihenőt, ott volt a kezdőcsapatban. Ahogy a brazil Neymar is, aki ugyan gólt lőtt a horvátok elleni negyeddöntőben, csapata tizenegyesekkel elbúcsúzott, és nem játszhatott az érmekért.

A meccs nem indult nehezen, miután Marquinhos betalált még az első negyedórában, de a védő a saját kapujába is elhelyezett egy találatot, így az 51. percben egyenlített. (1-1) Tíz perc múlva pörögtek fel igazán az események.

Neymar ugyanis szabálytalanságért kapott egy sárga lapot, majd egy jó kiugratást jól is vett át, de hirtelen elesett a tizenhatosin belül. Turpin játékvezető azonnal kiszúrta, hogy nem ért senki hozzá – a lassítások ezt igazolták –, ezért egy újabb sárgával büntette, és a brazilnak már véget is ért a találkozó.

Turpin lehetett volna a vb-döntő nagy favoritja, ha a franciák nem jutnak be, így viszont értelemszerűen nem vezethette. A PSG január elsején a Lens-hoz látogat, azon a találkozón a brazil nem léphet pályára.

A meccs végül a 96. percben dőlt el, akkor Mbappé értékesítette azt a tizenegyest, amit ő harcolt ki, miután lerázta a védőjét, aki visszarántotta. A PSG veretlenül, 14 győzelemmel és két döntetlennel vezeti a bajnokságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!