Costa Rica feltámadt, megverte Japánt

2022. november 27. – 12:54

Costa Rica feltámadt, megverte Japánt
A gólszerző, Keysher Fuller – Fotó: Adrian Dennis/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Japán a németek legyőzésével, vagyis egy nem várt sikerrel érkezett a második körbe, Costa Rica viszont egy spanyolok elleni súlyos, 7–0-s vereség utóhatásaival. Az első félidő annyira felejthető volt, hogy egy félmondat elég rá: egyik csapatnak sem volt kaput eltaláló lövése, és egy szögletet bírtak kiharcolni.

A második félidőben egy perc sem telt el, amikor Japán határozott életjeleket mutatott. Aszano passzából Morita iramodott meg, és 14 méterről ballal lőtt, Keylor Navas pedig vetődve hárított. Két perc sem telt el, amikor Aszano immár fejjel veszélyeztetett.

A 62. percben Endo harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos körívéről, Soma állt a labda mögé, hosszas készülődés után futott neki, de egy méterrel ment fölé a labdája. Tíz perccel később Ito már majdnem beért a büntetőterületen belülre, amikor Calvo az utolsó pillanatban lerántotta. Ezúttal Kamada vállalta el a lövést, de belebombázta a labdát a sorfalba.

A 81. percben Costa Rica nemcsak az egész vb alatt először találta el a kaput, hanem mindjárt gólt is szerzett. Keysher Fuller ballal nem túl erősen lőtt 16 méterről, a kicsit kint álló Gonda két kézzel nyúlt a magas labdáért, de csak érinteni tudta, és az ujjairól a kapuba pörgött a labda. A kapus a németek elleni meccs egyik hőse volt, most viszont nem választott jó megoldást.

A folytatásban Japán mozgósította a tartalékait, Minaminót elsodorták a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem avatkozott közbe. A 89. percben Mitoma beadása után hatalmas kavarodás alakult ki, Navas lábbal védett, aztán valahogy, sokadik kísérletre megfogta a labdát. A hat perces ráadásban Japán nem jelentett komoly veszélyt a kapura.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!