600 jegyet vásárolt a saját búcsúmeccsére Dzsudzsák Balázs

2022. november 18. – 17:40

600 jegyet vásárolt a saját búcsúmeccsére Dzsudzsák Balázs
A válogatottsági rekordra készülő Dzsudzsák Balázs a sajtótájékoztatón – Fotó: Illyés Tibor/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy lelkesedéssel várja válogatottbeli búcsúmérkőzését Dzsudzsák Balázs, aki vasárnap este a görögök elleni felkészülési találkozón 109. alkalommal veszi magára a címeres mezt, amivel rekorderré lép elő.

A csúcs megdöntésével a következő generációt szeretné inspirálni. „Nagyon komoly tizenhárom évet zárok le. Izgatott vagyok, jó érzés itt lenni. Persze, kicsit más a keret, de a hangulat mit sem változott. Gyermeki rajongással várom a dolgot, és minden egyes pillanatát, edzést, megbeszélést, akár a hülyéskedéseket is, ki akarom élvezni” – nyilatkozott pénteken a 35 éves futballista, aki legutóbb 2019 novemberében, Wales ellen játszott.

„Ez a magyar válogatottról szól, arról, hogy szeretnék átadni valamit a következő generációnak. Mostantól nem a 108-at, hanem a 109-et kell megdönteni” – idézte az MTI a Nyírlugosról indult játékost, aki szerint, ha a jövőben megközelíti valaki a csúcsot, az azt jelenti, hogy a magyar válogatottnak olyan alapemberei vannak, akik folyamatosan, sérülésmentesen tudják segíteni a csapatot.

„Örülök, hogy felfelé ívelő pályán van a magyar futball, amit a mi generációnk indított el” – mondta a ballábas szélső. Egyúttal köszönetet mondott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetésének, Csányi Sándor elnöknek, Berzi Sándor alelnöknek, és Vági Márton főtitkárnak azért, hogy megteremtették annak a lehetőségét, hogy fejlődjön a magyar futball.

Válogatottbeli pályafutásának csúcspontjának a 2016-os Európa-bajnokságon a végső győztes portugálok ellen 3–3-mal végződött csoportmérkőzésen lőtt két gólját nevezte, a mélypont nem sokkal ezután az Andorrában elszenvedett világbajnoki selejtezős vereség volt. „Ugyanakkor ezt sem törölném ki az emlékeim közül, ugyanis a magyar labdarúgás is sokat tanult és én is ebből a kudarcból. Erősebb lettem, a csapat és a szurkolók előtt is előreléptem azzal, amikor ott kiálltam nyilatkozni a vereség után.”

A Debrecen futballistája körülbelül 600 jegyet vásárolt már a mérkőzésre, ezt is külön köszönte az MLSZ-nek, és csak a szülőfalujából, Nyírlugosról 210-en érkeznek majd a fővárosba. Arról egyelőre még nem volt arról szó, mennyit játszik vasárnap a Puskás Arénában. Mindenesetre felszabadult játékot vár a csapattól, ő maga pedig szeretne tisztes helytállással, szép eredménnyel búcsúzni, függetlenül attól, hogy esetleg a kapuba talál-e. A lefújás után búcsúzik el a közönségtől.

A felvetődő negatív kritikákról azt mondta, tisztában van azzal, „nincs olyan, hogy mindig süt a nap”, ugyanakkor véleménye szerint 108 válogatott mérkőzést senki sem kap ajándékba. Szoboszlai Dominikról úgy nyilatkozott: „Illik neki a csapatkapitányság, generációja legkarakteresebb játékosa, akinek szüksége van erre a lépésre ahhoz, hogy elérje, amit jósolnak neki. Próbáltam neki mindig átadni azt, amit itt tenni kell.”

Dzsudzsák 2007. július 2-án Görögországban mutatkozott be a válogatottban, most pedig a görögök ellen búcsúzik. Mint mondta, ez keretbe foglalja pályafutását, a közben lezajlott időszak pedig jól mutatja, milyen fejlődésen ment keresztül az együttes, amely az elején még gyerekcipőben járt, amit többek között az is mutat, hogy akkor átszállással utaztak a találkozóra. A magyar-görög barátságos mérkőzés vasárnap 20.15-kor kezdődik a Puskás Arénában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!