A Liverpoolt kapta a Real Madrid a BL-ben, Szoboszlaiék a Cityvel játszanak

2022. november 7. – 12:19

A Liverpoolt kapta a Real Madrid a BL-ben, Szoboszlaiék a Cityvel játszanak
A Bajnokok Ligája trófeáját Isztambulban veheti a kezében a győztes – Fotó: Fabrice Coffrini/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn délben Svájcban kisorsolta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítását. A sorsolást általában decemberben szokták tartani, a jövő vasárnap Katarban kezdődő világbajnokság miatt hozták előre. A találkozókat majd a hagyományoknak megfelelően februárban játsszák le, a pontos programot már estére összerakhatják.

Hét nemzet volt érdekelt a sorsolásnál, mind a négy angol és mind a négy német csapat versenyben maradt három olasz klub mellett. A spanyoloktól már csak a címvédő Real Madrid érdekelt. A belga Bruges először jutott el az egyenes kieséses szakaszba.

A sorsolás ebben a szakaszban irányított, azonos nemzetbeliek nem kerülhetnek össze, és azok a csapatok sem, amelyek ugyanabból a csoportból mentek tovább. Csoportelső csak a másodikok közül kaphatott, és előnye, hogy a visszavágót rendezheti.

A döntő nagykövete, Hamit Altintop elsőként a magyarokat foglalkoztató Lipcsét húzta ki, és az egyik legkeményebb ellenfelet rendelte mellé, a Manchester Cityt. Szoboszlai Dominik és Erling Haaland a Salzburgban még együtt fociztak, most ellenfélként üdvözölhetik egymást.

Altintop a harmadik párba összehúzta az előző kiírás döntőjét, vagyis a Liverpoolt a Reallal. Akkor egy meccsen, Párizsban a Real volt a jobb. Hasonló slágermeccs lesz a PSG és a Bayern München összecsapása. 2021-ben a párizsiaknak kedvezett a 3–3-as összesítés, és idegenben lőtt gólokkal léptek tovább. Ez a szabály már nincs érvényben. A 2020-as BL-döntőt is ez a két klub játszotta, akkor a francia Coman a Bayernnek szállított a győzelmet. A csoportkörben száguldó Napoli az El-győztes Frankfurttal találkozik.

A Bajnokok Ligája párosítása:

RB Leipzig – Manchester City
Bruges – Benfica
Liverpool – Real Madrid
AC Milan – Tottenham
Frankfurt – Napoli
Dortmund – Chelsea
Internazionale – Porto
PSG – Bayern München

Az Európa Liga sorsolását 13 órától tartották, mivel a Ferencváros csoportelső lett, most nem is kap ellenfelet, mert már biztosította a helyét legjobb tizenhat között. A Barcelonának és a Juventusnak viszont húznak riválist, hogy egyáltalán eljussanak oda.

Mivel az Európa Liga döntőjét Budapest rendezi május 31-én, a finálé nagykövete a magyar válogatott egykori kapitánya, Gera Zoltán, aki a Fulhammel bejutott a 2010-es döntőbe. Gera sztárpárosítást húzott össze, hiszen a Manchester Unitedet és a Barcelonát egymás mellé rendelte.

Az Európa liga párosítása:

Barcelona – Manchester United
Juventus – Nantes
Sporting – Midtjylland
Sahtar – Rennes
Leverkusen – Monaco
Ajax – Union Berlin
Sevilla – PSV
Salzburg – Roma
Akik már ott vannak a tizenhat között: Arsenal, Betis, Fenerbahcse, Ferencváros, Feyenoord, Freiburg, Real Sociedad, Union Saint-Gilloise

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!