Újabb négy évig Kubatov Gábor a Fradi elnöke, nagy focisikerrel ünnepelhet

2022. október 27. – 13:17

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb négy évre Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját választották meg a Ferencváros elnökének. „Köszönöm, hogy újra ennek a csodálatos klubnak az első számú szolgája lehetek! ”- írta megválasztása után Kubatov a Facebook-oldalán.

A klub tájékoztatása szerint az FTC elnökségi tagja lett Kubatovon kívül az egykori ferencvárosi polgármester, Bácskai János, Kökény Beatrix korábbi válogatott kézilabdázó, Nyíri Zoltán, Rákosi Gyula, Rékasi Tibor, Sike András, Springer Miklós és Szirmák Botond. Az Elek Gyula Arénában megtartott közgyűlésen Kubatov összefoglalta az elmúlt közel 12 év munkáját, kitért a sportsikerekre is. Ezt az időszakot az FTC egyik legsikeresebb korszakának nevezve.

Kubatov 2010-ben lett a Fradit irányító elnökség tagja, egy évvel később már elnöknek választották meg. Akkor azt ígérte, hogy rend lesz a klubnál, teljes jogi és gazdasági átvilágítást kezdeményezett. „Egy út létezik az FTC számára, a tiszta, átlátható gazdálkodás. Nem lesz több titok. Személyes ambícióim nincsenek, én csak egy vagyok a millió fradistából” – nyilatkozta akkor.

Kubatov elnöksége alatt a Fradi futballcsapata öt bajnoki címet nyert az NB I-ben, négyszer volt kupagyőztes. A nemzetközi kupákban is komoly sikereket értek el az elmúlt években. 2019-ben bejutottak az Európa-liga főtáblájára, 2020-ban pedig a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhetett a Fradi. Olyan sztárcsapatok ellen játszhattak, mint a Barcelona és a Juventus.

Idén is EL-főtáblás a Fradi, és jó esélye van arra, hogy bejusson a legjobb 16 közé. Két fordulóval a csoportkör vége előtt a magyar bajnok vezeti csoportját. A Ferencvárosnak 9 pontja van, a második helyen álló török Trabzonspornak 6 pontja, a Monaco szintén 6 ponttal a harmadik. Az utolsó helyen a 3 pontot szerző Crvena zvezda áll.

Csütörtök este a Monacóval játszik hazai pályán a Fradi az EL-ben. Győzelem esetén biztosan bejutnak a nyolcaddöntőbe, amire még egyetlen magyar csapat sem volt képes a kupasorozatban. Szeptemberi meccsükön a Fradi nyert 1-0-ra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!