Visszavonul Burján Csaba olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó

2022. október 16. – 10:27

Visszavonul Burján Csaba olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó
Burján Csaba a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság 500 méteres selejtezőjében Szófiában 2019. március 8-án. Jobbról a koreai Li Dzsuneszeo – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentette visszavonulását Burján Csaba olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, írja az MTI a szövetség honlapján közzétett hír alapján.

A 28 éves Burján tagja volt a 2018-as, phjongcshangi téli ötkarikás játékokon történelmi olimpiai aranyéremet nyerő magyar váltónak. A pécsi születésű sportoló az olimpiai aranyérem mellett kétszer nyert világbajnoki ezüst-, kétszer pedig bronzérmet, és Európa-bajnoki címet is ünnepelhetett a váltóval.

A visszavonuló olimpiai és Európa-bajnokot a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és elnöksége a napokban búcsúztatta.

„Az az elképesztő munka, ami egy ilyen pályafutásban benne van, minden tiszteletet megérdemel, és ebbe belefér az is, hogy a legnagyobb sportolók néha különcök, vagy legalábbis kívülállók és civilek számára meglehetősen szokatlanok” – fogalmazott az ünnepélyes búcsúztatón Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke.

„Amit Csaba csinált, olyan lenyomatot hagyott a korcsolyasportban – és személy szerint bennem is –, ami felejthetetlen és egy életre elkísér sokakat. […]Ez egy olyan teljesítmény, ami minden magyar embert és mindenkit, aki a sporthoz kötődik, komolyan megérint. Emelem a kalapom előtte, egy becsületes és nagyon jó srác, aki remélem, hogy az életpályája során visszatalál hozzánk” – méltatta Burjánt Bánhidi Ákos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!