Lecsavarják a fűtést a debreceni és a fehérvári stadionban is

2022. október 12. – 20:21

Másolás

Vágólapra másolva

November kilencedikétől az év végéig csak annyira fűtik fel a debreceni stadiont, hogy biztosítsák az állagmegóvást, és hogy megakadályozzák az infrastruktúra elfagyását. Erről Pál László, a Debreceni Nagyerdei Stadion Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója beszélt az RTL Híradójának. A Loki akkor játssza az idei utolsó bajnoki meccsét, amelyiken a Mezőkövesdet fogadja. Az intézkedés alól kivételt jelentenek azok az irodák, ahol napi munka folyik. A továbbiakról az energiakereskedők ajánlatai alapján határoznak majd.

Székesfehérváron a polgármester, Cser-Palkovics András jelentette be a spórolást, ott azért november 14. a dátum, mert a Fehérvár egy nappal korábban játszik a Kisvárdával az NB I.-ben. Utána ott is csak az állagmegóváshoz szükséges mértékig fűtik fel a Mol Aréna Sóstó stadiont.

A polgármester azt mondta, a januári folytatás is kérdéses, mert az energiaköltségek elviselhetetlen terhet jelentenek a településeknek. A városban mindkét uszoda is bezár, ahogy Győrben és Balatonbogláron is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!