Drámai 3–3 a Barcelona–Interen, a katalánok a kiesés szélén a BL-ben

2022. október 12. – 21:02

Drámai 3–3 a Barcelona–Interen, a katalánok a kiesés szélén a BL-ben
Lautaro Martinez a gólját ünnepli – Fotó: Josep Lago/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának nyitómeccsén a Napoli hazai pályán is megverte azt az Ajaxot, amelyiknek a múlt héten hatot vágott Amszterdamban. Már az első negyedórában duplázott az olasz csapat, előbb Lozano, majd Raspadori volt eredményes. Ezt a különbséget az olaszok meg is tartották a 90. perc végéig. Az Ajaxnak csak fellángolásai voltak, a találkozót nem tudta irányítani.

A Napoli BL-statisztikái lenyűgözőek, a 12 maximális pontot úgy gyűjtötték be a 4 forduló alatt, hogy ehhez 17 találat társult. Luciano Spalletti csapata ezzel már tovább is jutott, és a mögötte lévő helyért az Ajax majd a Liverpoollal küzdhet meg. Az angol bajnokságban szenvedő Pool ugyan hátrányba került a Glasgow Rangers pályáján, végül meg sem állt hét gólig.

Az idei BL-kiírás másik meglepetéscsapata, a belga Bruges már nem hibátlan, mert három győztes meccs után az Atlético Madrid vendégeként 0–0-ra végzett, de a négy meccsen 7 gólt lőtt eddig, és egyet sem kapott, ezzel már biztosította a helyét a kieséses szakaszban.

A nap meccsét Barcelonában játszották, ahol a hazai csapat győzelmi kényszerben fogadta az Intert. A katalánok az első félidő végén Dembele góljával előnyt csikartak ki, a második játékrészben azonban az olaszok szűk negyedóra alatt fordítottak. Előbb Barella találta a kapuba – remek indítást kapott a védelem mögé –, majd Lautaro Martinez labdája mindkét kapufát érintve jutott a gólvonal mögé. A 82. percben Lewandowski egyenlített, a kísérlete Bastonin pattant meg, és került a hálóba.

A Barcelona mindent egy lapra tett fel a hajrában, volt is esélye a harmadik gólra, eközben kinyílt a védelem, Lautaro megszelídített egy kirúgást a 90. percben, két ember között középre tette, Gosens pedig a kapu bal oldalába bombázott. Két perc sem telt el, amikor Lewandowski a kapuba bólintott. Az Internek volt esélye a negyedik gólra, ám Ter Stegen a helyén volt, és bravúrral hárított. A 3–3-mal a Barcelona esélyei jelentősen csökkentek, de megmaradtak.

A csoport: Rangers – Liverpool 1-7 (1-1), Napoli – Ajax (holland) 4-2 (2-0)
Az állás: 1. (Napoli 12 pont, 2. Liverpool 9, 3. Ajax 3, 4. Rangers 1
B csoport: Leverkusen – Porto 0-3 (0-1) Atlético Madrid – Brugge 0-0
Az állás: 1. Bruges 10 pont, 2. Porto 6, 3. Atlético 4, 4. Leverkusen 3
C csoport: Barcelona – Internazionale 3-3 (1-0), Plzen – Bayern München 2-4 (0-4)
Az állás: 1. Bayern München 12 pont, 2. Internazionale 7, 3. Barcelona 4, 4. Plzen 0
D csoport: Tottenham – Frankfurt 3-2 (3-1), Sporting – Marseille (francia) 0-2 (0-2)
Az állás: Tottenham 7 pont, 2. Marseille 6 (6-4), 3. Sporting CP 6 (6-6), 4 Frankfurt 4

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!