Simán verte a Zvezda a Ferencvárost az El-ben, 4-1

2022. október 6. – 20:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európa-liga harmadik fordulójában két győzelem után kikapott a Ferencváros. A Crvena Zvezda az első és a második félidőben is kétszer volt eredményes, a magyar bajnok erre csak egy góllal tudott válaszolni.

A hétvégi váratlan kecskeméti bajnoki vereség (0-2) után a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov öt helyen változtatott a kezdőcsapaton. Laidouni és Besic került be a középpályára, Traoré és Zachariassen a támadó szekcióba, míg Botka Endre a védelem bal oldalára, mert Civic az eltiltását töltötte.

A Zvezda a sorsolást az első kalapból várta, a csoport legnevesebb klubja, hiszen 1991-ben megnyerte a BEK-et. Az idei El-szezonban azonban mind ez idáig nem szerzett pontot, csütörtök este megszakadt a rossz sorozata.

A 27. percben egy vitatott tizenegyes után került előnybe a szerb bajnok. Gobeljics futott el a jobb oldalon, középre adott, Ivanics és Wingo a kezüket is használva harcolt a labdáért, a szerb játékos elfejelte, a labda Wingo nyújtott kezét érintve ment szögletre. Visser játékvezetőt a videóbíró a helyzet felülbírálatára kérte, és a belga úgy határozott, hogy indokolatlanul vállalt kockázatot azzal a védő, hogy kinyújtotta a kezét, és ha már érintette a könyökét a labda, akkor megadta a tizenegyest. Kanga állt a labda mögé, és két lépésről a jobb felsőbe helyezte a labdát.

A szerbek lendületbe jöttek, három perccel a találat után Katai veszélyes szabadrúgására Dragovic érkezett, nyolc méterről a földre fejelte a labdát, ami a pattanás után egy méterrel fölé ment. Ezt még megúszta a Fradi, öt perc múlva viszont újabb gólt kapott. Pesics bal oldali beadása után Mitrovic fordult le mintaszerűen az őrzőjéről – Botka nem állt a helyzet magaslatán –, és 9 méterről nagy erővel a léc alá bombázott.

A második félidő elején a jobb oldalon kapott egy szöktetést Gobeljics, a középre adása után a spanyol élvonalban is több szezont lehúzó Katai megigazította a labdát, és 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Dibusz vetődött, de a labda nagyon pontos volt. A másik oldalon Tokmac lapos lövését remek vetődéssel tolta oldalra Borjan, a zöld-fehéreknek ez volt az első nagy helyzetük.

A 60. percben jártunk, amikor Kanga 28 méterről gondolt egyet, és lövésre vállalkozott, a labda ritkán látható röppályán került a bal felsőbe. Dibusz vetődött ugyan, esélye sem volt, hogy beleérjen.

A Fradi nem adta fel, és a 71. percben szépített. Wingo futott el a jobb oldalon egy jó ütemű indítással, középre adott, Zachariassen a védőjét megelőzve hat méterről a kapuba továbbított. A vendégcsapatnak volt még egy kapufája, de az eredmény már nem változott.

A visszavágót jövő héten Budapesten rendezik, a Fradi továbbjutási esélyei ettől a vereségtől nem változtak. A csoport másik meccsén a korán emberelőnybe kerülő Monaco 3-1-re múlta felül a török Trabzont.

Crvena zvezda (szerb)–Ferencváros 4–1 (2–0)
Belgrád, Rajko Mitic Stadion, 40 000 néző, v.: Lawrence Visser (belga)
gólszerzők: Kanga (27., 60., előbbit 11-esből), Mitrovic (35.), Katai (50.), illetve Zachariassen (71.)
sárga lap: Dragovic (21.), Sanogo (55.), Rodic (76.), illetve S. Mmaee (73.), Knoester (79.), Vécsei (87.)
Crvena zvezda: Borjan – Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Nikolic, 72.), Rodic – Mitrovic (Pankov, 62.), Sanogo (Srnic, 62.), Kanga (Mustapha, 80.), Ivanic – Katai (Motika, 72.), Pesic
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Botka (Pászka, 77.) – Laidouni (Gojak, 66.), Besic (Vécsei, 57.) – Traore, Zachariassen, Nguen (Marquinhos, 66.) – Boli (R. Mmaee, 57.)

A csoport állása: 1. Monaco 6 pont, 2. Ferencváros 6, 3. Zvezda 3, 4. Trabzon 3.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!