Felháborította Xavit, hogy a 90. percben a videóbíró is elengedett egy tizenegyest érő kezezést

2022. október 5. – 10:07

frissítve

Felháborította Xavit, hogy a 90. percben a videóbíró is elengedett egy tizenegyest érő kezezést
Vinčić játékvezető és a Barcelona edzője, Xavi – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Barcelona második idegenbeli rangadóját is elveszítette a Bajnokok Ligájában, a Bayern München (0-2) után ezúttal az Intertől kapott ki (0-1), a katalánok az első félidőben nem játszottak jól, a másodikban már dinamikusabbak voltak, de az egyenlítést nem tudták kiharcolni. A mérkőzés után a Barca edzője, Xavi szokatlanul élesen értékelt a Marcának.

Későn ébredő csapatát is bírálta, de a szlovén Slavko Vinčić játékvezetőt is. Igaz, nemcsak Vinčićre lehet mérges, hanem a VAR szobában ülő holland Pol van Boekelre is. Mert ő többször, több kameraállásból visszanézte a nagy visszhangot kiváltó esetet a 90. percben. Mégsem gondolta úgy, hogy Dumfries kézzel ért volna a labdához, noha van olyan visszajátszás, ami egyértelműen megmutatja, hogy az érkező Ansu Fati azért nem tud fejelni, mert a holland játékos kezén irányt változtat a labda. Minimum 12 kamera képét használhatják a VAR-szobában ülők, az alábbit valószínűleg nem látták. A VAR-t azért alkalmazzák, hogy az ilyen típusú hibákat kiszűrjék. A tizenhatoson belül álló játékosok, de a kispadon ülők is rögtön jelezték, hogy kéz volt. A videóbírónak ebben az esetben legalább szólnia kellett volna a játékvezetőnek, hogy nézze meg a vonal mellett a szituációt.

„Dühös és felháborodott vagyok, igazságtalanság történt. A játékvezetőnek ki kell állnia, és beszélnie kell erről az esetről. Ehelyett elmegy a meccs végén, és nem történik semmi. Nem értjük, mi történt. Nem először mondom, hogy a játékvezetőknek indokolniuk kellene, milyen megfontolások szerint hoznak meg egy-egy ítéletet.”

A Barcelonától egyébként kezezés miatt elvettek egy gólt a 67. percben. Xavi akkor a reklamálásáért sárga lapot kapott.

A Barcelona a csoportban három forduló után három ponttal a harmadik helyen áll, a Bayern 9 ponttal vezet, az Inter hatot gyűjtött eddig. Mindkét sztárcsapatot fogadja a Camp Nou-ban, ahogy Xavi mondta, két döntő vár még rájuk októberben, a jövő héten az olaszokat látják vendégül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!