A spanyolok jutottak az NL négyes döntőjébe, Ronaldo lemaradt róla

2022. szeptember 28. – 09:40

A spanyolok jutottak az NL négyes döntőjébe, Ronaldo lemaradt róla
Williams passzából volt eredményes Morata – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este kialakult a Nemzetek Ligája négyes döntője. Az már vasárnap kiderült, hogy Hollandia és a világbajnok franciákat megelőző Horvátország bejutott, hétfő este a Puskás Arénában az olaszok is biztosították a helyüket. A spanyoloknak viszont Bragában kellett nyerniük, és Alvaro Morata góljával ezt meg is tették. A négyes döntő helyszínét később jelölik ki, az időpont 2023. június eleje.

Magyarország megőrizte a helyét az A divízióban, és az abszolút rangsor nyolcadik helyén végzett, ez a pozíció szinte garantálja a pótselejtezőt a 2024-es Eb-re, ha nem sikerül a közvetlen kijutás a 2023-ban rendezett rendes selejtezőkről. A selejtezők sorsolását október 9-én tartják Frankfurtban, Magyarországot az első kalapba sorolták be, még sohasem voltunk ilyen magasan. Németország a rendező jogán lehet ott a tornán.

A Nemzetek Ligája A divíziójából kiesett Anglia, Ausztria, Csehország és Wales. A B-ből feljutott Bosznia, Izrael, Szerbia és Skócia, közülük egy ellenfelet kap majd a következő sorozatban Marco Rossi válogatottja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!