Schäfer: Szeretnénk kiélvezni Szalaival ezt a két meccset

2022. szeptember 22. – 19:41

Másolás

Vágólapra másolva

A csoportját vezető magyar futballválogatott péntek este 20:45-től Lipcsében a második helyen álló Németországgal játszik a Nemzetek Ligájában. A meccs tétje nem kicsi.

  • Egy ponttal már az eredetileg kitűzött cél, a bentmaradás meglehet
  • Egy győzelemmel a négyes döntő felé tesz jelentős lépést a csapat
  • A 2024-es Eb-selejtezőinél akár az első kalapba kerülhet Magyarország, ha pontokat gyűjt a hátralévő két meccsen, amire a 70-es években volt példa utoljára.

Az Union Berlin középpályása, Schäfer András azzal kezdte, hogy megváltoztatta az életét az a gól, amit egy éve Manuel Neuernek fejelt az Európa-bajnokságon. A világbajnok német kapus nem állhat a gólvonalon koronavírusos fertőzése miatt, így a párharcuk elmarad, de akkor sem lenne boldogtalan, ha éppen Ter Stegen kapuját venné be.

A csapatkapitány Szalai Ádám a társainak már hétfőn bejelentette, hogy lemondja a válogatottságot, a médiával szerdán tudatta ugyanezt. Így reagált a helyzetre az egyik játékos.

„Ádámot sajnáljuk, mert egy értékes embert veszítünk el, de pozitívan állunk hozzá ehhez a kérdéshez, szeretnénk kiélvezni vele az utolsó két mérkőzést.”

Számolgatni szerinte nem nagyon érdemes, mert az elsődleges cél a bennmaradás, ha már ez megvan, utána lehetnek még nagyobb céljaik. Hétfőn az olaszokkal találkozik a csapat a Puskás Arénában. A kiesés egy esetben fordulhat elő, ha Magyarország mindkét hátralévő meccsét elbukja, míg az eddig nyeretlen Anglia megtáltosodik, és mindkettőt megnyeri. (Anglián már csak hat pont segíthet, nyerniük kell Olaszországban, és felülmúlni a németeket a Wembley-ben.)

A csoport állása: 1. Magyarország 7 pont, 2. Németország 6, 3. Olaszország 5, 4. Anglia 2.

A szövetségi kapitány, Marco Rossi is arról beszélt először, hogy Szalai távozása érzékeny kérdés, mert a csapatból mindenkinek nagyon jó a kapcsolata vele, és természetesen az összes játékos szeretné megajándékozni őt.

„Felkészültünk, tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mert a csoport első helye főleg a németek kezében van. Ők a másik két neves ellenféllel szemben inkább csapatot alkotnak. Ugyanabban a hangulatban várjuk a találkozót, mint a nyáron.

A cél mindig ugyanaz: büszkén lejönni a pályáról. Ha nem nyerünk, vagy nem tudunk egy pontot szerezni, az egy normalitás lehet, de mi azon dolgozunk, hogy ezúttal sem egy elvárt, papírforma eredmény szülessen.

Amikor az utolsó beszédet tartom, akkor a gondolataim maguktól jönnek, belülről fakadnak, nem készülök fel rá előzetesen. A földön kell maradnunk, tudjuk, hogy Olaszország segíthet nekünk Anglia ellen a bennmaradás kivívásában, de a saját energiánkra kell számítani. Nem azon gondolkodunk, hogy most megnyerjük a csoportot, vagy hogy bentmaradunk, hanem péntek este a maximumot akarjuk lehívni a teljesítményünkből.”

Rossi azt is mondta, hogy a három, Lipcsében játszó magyar játékost pihentetni fogja. Komoly arccal mondta, mindenki felkapta rá a fejét, aztán elmosolyodott, és jelezte, hogy ez csak vicc. Mert a három lipcsei játékos (Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik) nagyon is szeretné megmutatni magát magyar mezben itt.

A várható kezdőcsapat: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai Attila – Fiola, Nagy Ádám, Schäfer, Styles (Kerkez) – Szoboszlai, Gazdag – Szalai Ádám

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!