40 millió euróba kerülne a Bayern-edző kirúgása, de egy sztáredző épp szabad

2022. szeptember 19. – 16:51

frissítve

40 millió euróba kerülne a Bayern-edző kirúgása, de egy sztáredző épp szabad
Az edző, Julian Nagelsmann balról a második, és az igazgató a kép jobb szélén, Oliver Kahn sem csattan ki a boldogságtól – Fotó: Bayern München Twitter

Másolás

Vágólapra másolva

Az Augsburg elleni váratlan vereség után az ötödik helyre sodródott a Bayern München a Bundesligában. Az előző négy fordulóban a megszerezhető 12 pontból mindössze hármat kaparintottak meg a bajorok, több mint húsz éve fordult elő ilyesmi Münchenben. A hangulat ennek megfelelően pocsék az öltözőben, mindezt Haszan Szalihamidzsics sportigazgató is megerősítette.

„Győzelmekre van szükségünk, ehhez több koncentrációra van szükség, sikeréhesebbnek, mohóbbnak kell lenniük a játékosoknak. Elrontottuk az Oktoberfestet” – jelentette ki.

A világbajnok Thomas Müller is keményen fogalmazott: olyan szürke a Bayern, mint az időjárás. A frissen igazolt Sadio Mané helyét egyelőre nem találta meg az edző, idegesen testként mozog a pályán, de maga az edző is fantázia nélküli, tanácstalannak, és ötlettelennek tűnik. Sokatmondó, hogy az Augburg ellen a kapus, Manuel Neuer fejese az utolsó pillanatokban veszélyesebb volt, mint a csatárok korábbi kísérletei.

A tavaly nyáron szerződtetett Julian Nagelsmann is arról beszélt, át kell gondolnia a válogatott meccsek miatti szünetben, min kell változtatnia. Az Intert és a Barcelonát ugyan egyaránt 2–0-ra megverték a BL-ben, a katalánok ellen hazai pályán nagy szerencséjük volt, hogy nem kerültek az első félidőben tetemes hátrányba. Oliver Kahn ügyvezető az edző pártján áll, és nyomatékosította, teljes mértékben támogatják.

„Nem foglalkozunk senkivel, az edző megfelelő megoldásokat ad a csapatnak. Azt a futballt, amit játszunk, gólokká kell alakítani, ezért a játékosok a felelősek, ők vannak a pályán” – magyarázta, amikor az Oktoberfesten kérdezték az egykori kapust.

Mivel a 2021-es BL-győztes német edző, Thomas Tuchelt eltávolították a Chelsea-től, nem olyan nehéz úgy összekombinálni a dolgokat, hogy vele többre mennének a bajorok.

A Bild eközben kinyomozta, hogy jelenleg nagyon drága lenne a nyomás alatt lévő edző menesztése. Ha már két évet kitöltött a szerződéséből Nagelsmann, akkor már sokkal könnyebben elmozdítható, de most 40 millió eurós lelépési díjra tarthatna igényt. Minél később válnak külön, természetesen annál kisebb a végkielégítés összege.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!