Hatalmas pofonba szaladt bele a Fradi női kézicsapata, 20 góllal kaptak ki a BL-ben

2022. szeptember 18. – 17:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Történelmi vereséget szenvedett a Ferencváros női kézicsapata a Bajnokok Ligájában, 40-20-ra kaptak ki idegeben a német Bietigheimtől a csoportkör 2. fordulójában. A Nemzeti Sport tudósítása szerint az egész meccsen rosszul játszott a Ferencváros, védekezésben és támadásban sem tudták felvenni a versenyt a német csapattal. A félidőben már 9 góllal vezetett a Bietigheim, ami jelezte, hogy csúnya vereség lehet a vége. Nagyobb arányú is lehetett volna a vereség, de az utolsó másodpercekben Klujber Katrin még dobott egy gólt.

A Ferencváros úgy kapott ki 20 góllal, hogy mindössze egyszer játszott emberelőnyben, csupán egyetlen hetest tudtak kiharcolni, a másik oldalon 8 perc, illetve 8 büntető a mérleg. A német bajnok fölényét mutatja, hogy a statisztikák szerint 82 százalékos hatékonysággal (49 lövés, 40 gól) lőttek a meccsen, a Ferencvárosnál mindössze 43 százalék volt ez a mutató.

Hat éve a Győr ETO-tól 40-23-ra kapott ki a Ferencváros, egészen mostanáig az volt a legsúlyosabb vereségük a BL-ben.

Az A csoportot a Bietigheim vezeti két meccs után, 4 pontjuk van. A Ferencváros negyedik, 2 ponttal, egy vereségük és egy győzelmük van.

A Győr is BL-meccset játszott vasárnap, hazai pályán 44-25-re győzték le a török Kastamonu Belediyesi GSK csapatát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!