Három perc alatt elintézte a Bayern a Barcelonát a BL-ben

2022. szeptember 13. – 22:55

frissítve

Három perc alatt elintézte a Bayern a Barcelonát a BL-ben
Leroy Sané szép gólt lőtt, a lecserélése után megsértődött – Fotó: Christof Stache / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája második fordulójának keddi játéknapján a Liverpool hazai pályán javítani tudott, az utolsó előtti percig kellett várni a győztes találatra. A Bayern München az első félidőben megúszta a Barcelona rohamait, a szünet után pedig két gyors találattal eldöntötte a pontok sorsát.

A nap rangadóját Münchenben játszották, a Bayern azt a Barcelonát fogadta, amelyikben természetesen ott volt Robert Lewandowski, aki rekordok sorát döntötte meg a bajorokkal, de a nyáron távozott. A lengyel center az első bő negyedórában akár három gólt is lőhetett volna, legelőször a német kapus, Manuel Neuer hozta helyzetbe a tizenhatosnál. A meccs előtt sokat poénkodtak azzal, nehogy működjenek a régi reflexek, és a németek passzoljanak neki. Nem volt szándékos ez a passz, de a Bayern-drukkerek örülhettek, hogy Lewandowski ügyetlenkedett ennél a helyzetnél. A másik kettő helyzetnél sem azt a könyörtelen arcát mutatta, amit megszokhattak tőle ebben a stadionban, a folytatásban sem választott jó megoldásokat, noha az egyik lehetősége nagyobb volt, mint a másik. Előbb középről, tíz méterről fölé lőtt, majd négy méterről fejelt, de Neuer akkor bravúrral védett. A kapus Pedri lövésénél is a helyén volt, akkor lábbal mentett.

A legnagyobb müncheni helyzetet Sabitzer hagyta ki, mellé ment a kísérlete. A 39. percben Mané és Thomas Müller egymást zavarta, így odalett a ziccer egy pontosan belőtt labda után. A Bayern bizonytalanul játszott, az ellenfél kapujánál pedig körülményesen, így ha eredményes is volt a letámadásuk, érdemi helyzetet nem tudtak teremteni belőle.

A második félidőt Rafinha bombája nyitotta, erre a csereként beálló Goretzka válaszolt az 51. percben, Ter Stegennek vetődve kellett hárítania. A hazai csapatnak ez volt az első szöglete, Kimmich remekül csavarta a labdát, Lucas Hernandez négy méterről a kapuba bólintott.

Innentől totálisan megváltozott a játék képe, a Bayern uralta a játékot, megjött az önbizalmuk, és amikor három perc múlva egy labdaszerzés után Sané ritmust váltott a középpályán, és könnyedén kitört a védők közül, meg is lett a második találat. Leheletfinom érintéssel tette el a labdát a kimozduló kapus mellett a jobb alsóba. A 63. percben Pedri egy kényszerítő után hét méterről elpörgette a labdát Neuer mellett, de a kapufa kisegítette a kapust. Sanét lecserélte az edzője, aki ezt felháborodva vette tudomásul, és be is ment az öltözőbe, nem ült le a kispadra.

A csoport másik meccsén az Inter nyerni tudott a cseh bajnok Plzeň otthonában. Džeko és Dumfries lőtte a két gólt. A másik német–spanyol párharcból is a németek kerültek ki győztesen, a Leverkusen ugyancsak a második félidőben múlta felül az Atlético Madridot. Ezt a csoportot a Bruges a maximális hat ponttal vezeti, miután idegenben kiütötték a Portót.

A Liverpool a múlt héten csúnya vereséggel kezdett, a Napoli 4–1-re verte meg az előző kiírás döntősét. Az angolok egy gyors támadás végén Szalah góljával megszerezték a vezetést az első félidőben az Ajax ellen a 17. percben. A saját kapujuktól három érintéssel jutottak el az ellenfél tizenhatosáig, és az egyiptomi csatár 13 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A hollandok az egyetlen valamirevaló támadásukból egyenlítettek: Kudus bombája a felső lécről pattant a gólvonal mögé.

A Pool fölényben volt az első félidőben, de sem Szalah, sem Jota nem tudta belőni a második gólt. A fordulás után teljesen a kapujához nyomták az Ajaxot, de a holland kontrákban is volt veszély, Blind fejese centikkel ment mellé. A 89. percig kellett várni a győztes gólra, akkor Matip egy szöglet után fejelt hat méterről, és már csak a gólvonalon belülről tudták kiterelni a labdát az Ajax védői. A játékvezető azonnal jelezte, hogy bent volt a labda.

  • A csoport: Liverpool – Ajax 2–1, a Rangers–Napolit szerdán játsszák
  • B csoport: Porto – Bruges 0–4, Leverkusen – Atlético 2–0
  • C csoport: Bayern München – Barcelona 2–0, Plzen – Inter 0–2
  • D csoport: Sporting – Tottenham 2–0, Marseille – Frankfurt 0–1
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!