Szoboszlai bombagólt lőtt, gólpasszt adott a Lipcsében

2022. szeptember 10. – 16:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miután kedden 4–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Lipcse a Bajnokok Ligájában, menesztették az edzőjét. Domenico Tedesco helyett az a Marco Rose ült a lipcseiek kispadján, aki az előző szezonban a Dortmundot irányította, de egy év után nem folytathatta.

A Lipcse épp a Dortmundot fogadta szombaton fél négytől, és Rose a kezdőcsapatba állította Szoboszlai Dominikot, egészen pontosan a középpálya bal oldalára tette. A magyar középpályás az első pillanattól élvezte a játékot, a hatodik percben tökéletesen ívelt be egy szögletet, amire Willi Orbán érkezett, és 10 méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt.

A folytatásban Szoboszlai előtt adódott nagy helyzet, ballal kapából ellőtte a labdát, de akkor Meyer kapus a helyén volt. Másodpercekkel a félidő vége előtt viszont hiába vetődött, nem háríthatott. Szoboszlai ugyanis 25 méterről, lendületből kilőtte a bal felső sarkot, így a 2–0-s vezetésből maximálisan kivette a részét.

A Lipcse olyannyira dominálta az első félidőt, hogy Gulácsi Péternek egyáltalán nem volt védenivalója.

A második félidőben a Dortmund helyzetekig már eljutott, újabb gólt azonban a hazaiak szereztek, és 3–0-ra megnyerték az összecsapást, a harmadik találatot a csereként beállt Haidara jegyezte.

A nap meglepetését a Bayern München szolgáltatta, amelyik 2–2-re végzett a Stuttgarttal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!