Vizsgálja az UEFA, hogy csaphattak össze a stadionban a Nizza és a Köln ultrái

2022. szeptember 9. – 20:59

Vizsgálja az UEFA, hogy csaphattak össze a stadionban a Nizza és a Köln ultrái
Összetűzés a lelátón – Fotó: Nicolas Tucat/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), valamint a francia rendőrség is vizsgálatot indított a csütörtöki OGC Nice–1. FC Köln labdarúgó Konferencia-liga-csoportmérkőzésen történt szurkolói rendbontások miatt – jelentette az MTI.

Az UEFA szerint a házigazda francia klubnál nyolc, míg a németeknél három ügyre fókuszálnak. A rendőrség három esetet nyomoz, ugyanis nemcsak a 2016-os Európa-bajnokságra felújított stadionon belül, hanem a városban is voltak szurkolói összecsapások.

A meccs közel egyórás késéssel kezdődött, mert előbb a kölni drukkerek támadtak rá a francia szurkolókra, akik a saját szektorukban foglaltak helyet. Az összetűzésben székek, asztalok és pirotechnikai eszközök repültek egyik szektorból a másikba, de a rendőrség valamivel több mint öt perc alatt rendet tett. Néhány perccel később aztán a francia drukkerek támadták meg a német szurkolókat, ekkor viszont a rendőrség már gyorsabban közbeavatkozott.

Összesen 32-en sérültek meg, köztük két rendőr és egy rendező, négy szurkoló pedig kórházi kezelésre szorult.

Ahogy a Bild videóján is látható, az egyik maszkos drukker több mint öt métert zuhant, amikor a stadion egyik karéjáról lezuhant. Az azonosítás után kiderült, hogy ő a párizsi ultrák egy csoportjához tartozik.

A PSG közleményt adott ki a meccs után, és a leghatározottabban elítélte az erőszakot. A klub jelezte, hogy vannak olyan drukkereik, akik nem léphetnek be a stadionjukba. A találkozó egyébként 1–1-es döntetlennel zárult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!