Mbappéék kiröhögték az újságírót, aki azt kérdezte, miért kellett magángéppel repülniük belföldön

2022. szeptember 7. – 12:11

frissítve

Mbappéék kiröhögték az újságírót, aki azt kérdezte, miért kellett magángéppel repülniük belföldön
Tiltakozó Greenpeace-aktivista a PSG–Juventus meccs előtt szeptember 6-án, Párizsban – Fotó: Christophe Archambault / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két óra alatt vasúton is kényelmesen el lehet jutni Párizsból Nantes-ba – írta egy Twitter-bejegyzésben Alain Krakovitch, a francia TGV-Intercity vasúttársaság igazgatója arra reagálva, hogy a PSG magánrepülőgéppel utazott Párizsból a mintegy 380 kilométerre fekvő Nantes-ba a napokban egy meccsére, ahol aztán 3-0-s győzelmet aratott.

Erre rá is kérdeztek Mbappénál és Christophe Galtier vezetőedzőnél egy hétfői sajtótájékoztatón, mármint hogy mi szükség van rá, mire Mbappéból hangosabban, Galtier-ből egy kicsit halkabban kitört a nevetés, majd a vezetőedző azt mondta:

„Ma reggel beszéltünk az utazásainkat szervező céggel erről, és megnézzük, hogyan utazhatnánk szárazföldi vitorlásokkal.”

Mpabbe nem reagált semmit a nevetésen túl.

A történtekre felháborodott Twitter-bejegyzést írt Párizs polgármestere. „Ezt a reakciót komolyan gondoltátok? Hé, srácok, ébresztő!” – írta Anne Hidalgo, de a közösségi média más felhasználói is reagáltak, amikor elkezdték ráphotoshopolni Galtier és Mbappé fejét szárazföldi vitorlásokra.

Galtier később, kedden azt mondta, hogy bár szerinte a humor nagyon fontos, ez egy rossz vicc volt, és egyébként természetesen nagyon komolyan veszik a klímaváltozással kapcsolatos kérdéseket, írja a Reuters.

A magángépek használata az egyre gyarapodó hőhullámok, áradások és a klímaváltozás általános hatásai miatt lett égető téma Franciaországban és világszerte egyaránt.

„Szeretem Mbappét, és időnként bárkivel előfordul, hogy elneveti magát egy szerencsétlen pillanatban – és ez most egy igazán szerencsétlen alkalom volt” – ezt már Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter mondta a BFM TV-nek azzal, hogy mindannyiunknak komolyan kell vennünk a klímaváltozás kérdését, és a vezetőedző gúnyolódása egyáltalán nem illett oda.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!