A kiesett kalapácsvető-bajnok: Tapsolt a közönség, amit én utálok

2022. augusztus 17. – 14:16

frissítve

A kiesett kalapácsvető-bajnok: Tapsolt a közönség, amit én utálok
Pars Krisztián a jövő évi világbajnokságra métereket szeretne javulni – Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A müncheni multisport-Európa-bajnokság keretében zajló atlétikai Eb-n Halász Bence továbbjutott, Rába Dániel és Pars Krisztián búcsúzott – jelentette az MTI.

Halász az első dobásával teljesítette a kvalifikációs szintet, bár izgult, mert érzése szerint a selejtező mindig sokkal nehezebb, stresszesebb, mint maga a döntő. A 77,72-es eredménye összesítésben a negyedik helyre volt elég, innen várja a csütörtök esti döntőt.

„Nagyon jó állapotban vagyok, hiszen egy félig-meddig elrontott, kicsit izgulós, visszafogott dobással ekkorát sikerült elérnem. Voltak benne technikai hibák, de az alapja rendben volt, ennek köszönhető, hogy sikerült túldobni a sárga vonalat. A dobás során kicsit megbotlottam a saját lábamban, de uraltam a helyzetet.”

A 40 éves Pars mindhárom kísérletét elrontotta. Mindegyik dobása 70 méter alatt maradt, így kilépett, le se mérette azokat.

„Semmi nem állt össze. Ráadásul tapsolt a közönség, amit én nagyon utálok, mert teljesen elviszi a figyelmet a mozgásról”

– mondta a 2012-es olimpiai bajnoka. Pars a múlt heti Gyulai Memorialon is leállíttatta a közönség tapsolását, nemcsak most zavarta, hanem Székesfehérváron is.

„Csalódott azért nem vagyok, mert kellenek a negatív élmények is, ez életem mindössze második ilyen versenye. A sérüléseim után már rendben vagyok, de a technikai rész valamiért nem áll össze. A jövő évi budapesti vb-ig mindenképpen folytatom, ha az nem lenne, már abbahagytam volna. Próbálok felmenni a 76-77 méteres szintre” – összegzett a távirati irodának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!