Megvan az áttörés: Kós Hubert Európa-bajnok 200 vegyesen

2022. augusztus 17. – 18:52

frissítve

Megvan az áttörés: Kós Hubert Európa-bajnok 200 vegyesen
Kós Hubert a győzelmét ünnepli 200 vegyesen – Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Megszületett a magyar küldöttség ötödik aranyérme a római úszó-Európa-bajnokságon. Kós Hubert a második helyen került be a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe, de nagyszerű versenyzéssel, remek erőbeosztással, kiváló hajrával megverte a portugál Lopest és az olasz Razzettit.

Az Újpest úszója 1:57,72-vel ért célba, vagyis nagyon megközelítette legjobb saját idejét, ami 1:56,99, és ami juniorvilágcsúcs is.

A 19 éves versenyző jól kezdett, a pillangó és a hát után, vagyis féltávnál az első helyen állt, de a mellen a dinamikusabban mozgó Lopes megelőzte. A gyorson azonban rákapcsolt Kós, pár tempó után megelőzte a portugált, de nagyon jött az olasz Razettit is a mellette lévő pályán, akit végül egy tizeddel előzött meg.

„Nem annyira jó az idő, de örülök a sikernek, és ha nincs is itt a francia világbajnok Leon Marchand, attól még meg kellett nyernem ezt az aranyat”

– értékelt az M4-nek a sportoló.

Kós az aranyérmével – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Kós az aranyérmével – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

„Mondhatjuk azt, hogy átszakadt egy gát, mert eddig csak országos bajnokságot nyertem, ahol biztos volt az arany, míg most az Eb-n szerencsére száz pillangón sikerült becsúsznom a döntőbe, vegyesen meg összejött az arany. Ezt tovább kell csinálni, nem szabad, hogy visszajöjjön a régi Hubi” – mondta.

Késely Ajna 400 gyorson harmadik lett, Fábián Bettina a negyedik. 200 pillangón a 33 éves Jakabos Zsuzsa az ötödik helyen végzett, ami a 400 vegyesen szerzett ezüstérme után elismerésre méltó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!