Milák Kristóf címét megvédve Európa-bajnok 100 méter pillangón

2022. augusztus 14. – 18:47

Másolás

Vágólapra másolva

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

A szám olimpiai ezüstérmese és világbajnoka az MTI beszámolója szerint 50,33 másodperces idővel ért célba, a döntő másik magyarja, Kós Hubert 11 századdal maradt le a bronzról, 51.33 másodperces egyéni csúccsal a negyedik lett.

Milák Rómában – Fotó: Filippo Monteforte / AFP or licensors
Milák Rómában – Fotó: Filippo Monteforte / AFP or licensors

A Honvéd sportolója annak ellenére szerezte meg legjobb idővel rendelkezőnek járó 4-es pályát szombaton, hogy csak negyed órája volt pihenni a 100 méter gyors döntőjét követően, ahol országos csúccsal lett második a világrekorddal győztes román David Popovici mögött.

A 22 éves szupersztár kicsit mintha visszafogta volna magát a döntőben – még két száma lesz vasárnap – csak az utolsó 10 méteren biztosította be elsőségét. Kós a hajrában maradt le a dobogóról, de egyéni legjobbját (51,52) így is megjavította. Kós a futam után a vegyes zónában rendkívül csalódottan értékelt: „Az első ötven méter úgy sikerült, ahogy terveztem, de a végén elrontottam a technikám. Sajnálom, remélem kétszáz vegyesen tudok majd javítani.”

Milák önmaga második, a magyar küldöttség harmadik aranyát szerezte az olasz fővárosban, ahol a csütörtöki nyitónapon a 4x200 méteres gyorsváltóval győzött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől