Hosszú Katinka kedvenc számában esett ki az Eb-n, majd nem nyilatkozott

2022. augusztus 13. – 11:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú Katinka óriási meglepetésre nem jutott döntőbe 400 méter vegyesen szombaton a római úszó Európa-bajnokságon – jelentette az MTI.

A háromszoros olimpiai bajnok világcsúcstartó júniusban, a hazai rendezésű világbajnokságon a döntő egyedüli európai résztvevőjeként a negyedik helyen végzett, favoritként érkezett Rómába. A 4:45.07-dal összesítésben a szakadó esőben a negyedik időt úszta, de mivel Jakabos Zsuzsanna (4:41.30) és Mihályvári-Farkas Viktória (4:41.01) is megelőzte, így a szabályok értelmében nem folytathatja, mert egy nemzetből ketten lehetnek a finálé résztvevői.

Hosszú a szám világcsúcstartója (4:26,36 a hat éve felállított rekordja), címvédője és négyszeres győztese. A 33 éves úszónő 97 éremnél jár nagy világversenyeken (olimpiai, vb, Eb) és a 100-at tűzte ki maga elé célul. A futam után nem ment ki a vegyes zónába az újságírókhoz. Hosszú a 4x200-as női gyorsváltóban csütörtökön bronzérmet szerzett, de már akkor is látszott, hogy nincs jó formában, a csapatból egyedül ő úszott 2 perc feletti időt.

A 18 esztendős Mihályvári-Farkas elmondta, miután látta, hogy Hosszút megelőzte, még tartalékolni is tudott az esti döntőre.

„Úgy jöttünk ide, hogy az edzőmmel bizonyítani akarunk magunknak. Fel voltam készülve, jól sikerültek az edzések, bár az időn annyira ez most nem látszik, de remélem a döntőben jobb lesz”

– nyilatkozta a legjobb idővel döntős magyar.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!