Ötödszörre Szuperkupa-győztes a Real Madrid

2022. augusztus 10. – 23:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Idén a Real Madrid és az Eintracht Frankfurt játszotta a Szuperkupa-döntőt, ahol hagyományosan a Bajnokok Ligája és a Európa-liga győztese mérkőzik meg egymással. Az előző szezonban a Real Madrid nyerte a BL-t, míg az EL-ben a Frankfurté lett a végső győzelem.

A két csapat korábban egyetlen tétmeccset játszott egymással, és az sem most volt. 1960-ban, a glasgow-i Hampden Parkban rendezett BEK-döntőben találkoztak, ahol a Real 7-3-ra nyert. A spanyol csapat hét góljából négyet Puskás Ferenc szerzett. A tíz gól azóta is rekord, soha ilyen sok gól nem esett a BEK- és BL-döntők történetében.

A 14-szeres BL-győztes Real Madrid számított a döntő toronymagas esélyesének, ennek megfelelően már a 37. percben megszerezték a vezetést David Alaba révén. Az osztrák hátvéd egy szögletet követően volt eredményes. A második félidő közepén megduplázta előnyét a spanyol csapat, ezúttal Karim Benzema szerzett gólt. A francia csatár lövése ugyan kissé középre ment, de így sem tudott védeni a Frankfurt kapusa. A meccs hátralévő részében is inkább a BL-győztesnek voltak helyzetei, de újabb gól ők sem tudtak rúgni, így maradt a 2-0, a Bajnokok Ligája után a Szuperkupát is megnyerte a Real Madrid.

Ötödik alkalommal nyerték meg a Szuperkupát, legutóbb, 2017-ben az angol Manchester Unitedet győzték le a döntőben. Mostani győzelmével a Real beérte az olasz AC Milant és a spanyol FC Barcelonát, akiknek szintén 5-5 Szuperkupa-győzelmük van. A Real olasz edzője, Carlo Ancelotti egymaga négyszer nyerte meg a Szuperkupát: kétszer az AC Milannal és kétszer a Real Madriddal.

Európai Szuperkupa, végeredmény:

Real Madrid (spanyol)-Eintracht Frankfurt (német) 2-0 (1-0)
Helsinki, Olimpiai Stadion, 31 042 néző v.: Michael Oliver (angol)
gólszerzők: Alaba (37.), Benzema (65.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!