Lewis Hamilton az egyik tulajdonosa a rekordáron elkelt Denver Broncosnak

2022. augusztus 2. – 19:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton csatlakozott a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Denver Broncos tulajdonosi csoportjához.

A Broncos korábbi tulajdonosa, a Pat Bowlen Trust júniusban írt alá adásvételi szerződést a vevő Walton-Penner családdal, mely az amerikai profi sportok történetének legmagasabb összegéért, 4,65 milliárd dollárért vette meg a coloradói klubot. A világ legnagyobb kiskereskedelmi céghálózatát, a Walmartot birtokló Walton család kedden jelentette be, hogy a Mercedes csapat brit sztárpilótája is tagja lett az új tulajdonosi körnek.

„Ő egy bajnok versenyző, aki tisztában van vele, mi kell egy győztes csapat vezetéséhez, emellett az egyenjogúság iránti elkötelezettségéről is ismert világszerte”

– áll a Walton család közleményében.

A 4,65 milliárd dollárhoz egyébként még csak hasonló összeget sem fizettek ki korábban az Egyesült Államokban. Az eddigi NFL-rekordot a Carolina Panthers 2,27 milliárd dolláros eladása jelentette 2018 óta, míg az abszolút amerikai csúcsot 2019 óta a Boston Celtics kosárlabdacsapatáért fizetett 3,2 milliárd dollár tartotta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!