Lékai Máté a Ferencváros kézilabdázója lesz

2022. augusztus 02. – 20:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagy tervekhez klasszis játékosok” – így jelentette be a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor, hogy a férfi kézilabda-válogatott irányítója, Lékai Máté két évre a klub játékosa lesz. A játékos még egy évig tartó szerződését a hétvégén közös megegyezéssel bontotta fel a Veszprém, ahol 2014 óta játszott.

Lékai az előző szezonban kevés lehetőséget kapott, mert Momir Ilics edző inkább az olimpiai bajnok francia Mahét, a szerb Nenadicsot, és a dán Laugét favorizálta ezen a poszton.

„Mindenképp szerettem volna játszani, és a válogatott segítségére is lenni, a Ferencváros vezetői pedig egy nagyon ambiciózus tervet vázoltak fel nekem, ezért döntöttem a Fradi mellett.

Igyekszem a tapasztalatomat átadni a fiataloknak, én nagyon nyitott vagyok erre, remélem, hogy ők is. De nem csak a mentor szerepet szeretném itt betölteni, nagyon szeretnék jól játszani, egyáltalán nem levezetni jöttem ide, hanem, hogy minél jobb formába kerüljek, segítsem a Ferencvárost, a válogatottal pedig kijussunk a párizsi olimpiára” – nyilatkozott a 147-szeres válogatott Lékai a fradi.hu-nak.

A Ferencváros a negyedik helyen végzett az elmúlt szezonban, és az Európa Ligában játszik selejtezőt. A válogatottra januárban fontos világbajnokság vár Svédországban, ahonnan ki lehet jutni az olimpiai selejtezőre. Ezért fontos, hogy Lékai játékban és jó formában legyen. A vb-n Dél-Koreával, Izlanddal és Portugáliával szerepel egy csoportban a csapat, a középdöntőben a svédekkel és a brazilokkal kell játszania. Az olimpiára akkor van esély, ha innen az első két hely valamelyikét eléri a magyar válogatott, ami nem könnyű. A 2012-es londoni olimpiai negyedik hely óta Magyarország nem jutott ki olimpiára.