Sebastian Vettel fellépett az Instagramra, és bejelentette visszavonulását

2022. július 28. – 12:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A többi Forma-1-es pilótától eltérően Sebastian Vettel tudatosan távol tartotta magát a közösségi médiától, ezért meglepetésként érte a világot, amikor az autósport-rajongók csütörtökön reggel bejelentették: Vettelnek lett egy profilja az Instagramon, ahol az áll róla, hogy négyszeres F1-világbajnok, és hogy ars poeticája szerint mindig van verseny, amit meg lehet nyerni.

Ezen a profilon tette aztán közzé Vettel azt a videót csütörtökön délben, amiben bejelenti, hogy a 2022-es szezon után nem folytatja tovább Forma-1-es versenyzőként.

A videóban Vettel elmondta, hogy van élete az autósporton kívül is, elsősorban nem ez határozza meg őt: szereti például a kék színt, szeret kirándulni, és nem utolsósorban ott van a családja, akikre szeretne időt szánni. Márpedig Forma-1-es versenyzőként eggyé kell váljon a csapattal, és akkor nem tud támaszt nyújtani a gyerekeinek, nem tud minőségi időt tölteni a családjával – és erről már nem szeretne lemondani többé.

„A döntés nagyon nehéz volt és nagyon sokat gondolkodtam rajta. (…) De a mai nap nem a búcsúzásról szól, sokkal inkább arról, hogy köszönetet mondjak. Köszönetet mondjak mindenkinek, köztük a rajongóknak: az ő szenvedélyes támogatásuk nélkül a Forma-1 sem létezne” – áll csapata, az Aston Martin által kiadott közleményében.

Vettel 2007-ben versenyzett először a Forma-1-ben. A BMW után a Toro Rossóval az megszerezte az első futamgyőzelmét 2008-ban, majd innen a Red Bullhoz igazolt, ahol 2010-től 2013-ig minden évben megnyerte a Forma-1-et. 2015-ben a Ferrari pilótája lett, jelenlegi csapatához, az Aston Martinhoz 2020-ban igazolt, írja róla a motorsport.com.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!