Kettős győzelemmel lépett tovább a Kisvárda az Ekl-ben

2022. július 28. – 19:59

frissítve

Kettős győzelemmel lépett tovább a Kisvárda az Ekl-ben
A kép bal szélén mosolygó Mesanovic győztes gólját ünneplik a kisvárdai futballisták – Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros bravúros idegenbeli sikere után a magyar kupacsapatok az Európa Konferencia-ligában szerepeltek. A Kisvárda az idegenbeli 1-0-s győzelem után hazai pályán is ilyen arányban verte a kazah Kairat Almatit. Az újonc várdaiak gólt sem kaptak még nemzetközi szinten.

A mindent eldöntő találat az első félidő hajrájában született, a 39. percben Ötvös beívelése után Mesanovic bólintott 7 méterről a kapuba. A gól mellett is sok helyzetet dolgozott ki a Kisvárda, ezek azonban kimaradtak. A második félidő végén a csereként beálló Camaj hatalmas kapufát rúgott. A következő körben a norvég Molde lesz a kisvárdaiak ellenfele.

A Fehérvár hazai pályán 4-1-es előnybe került az azeri Gabala ellen, a visszavágón így a 2-1-es vereség is belefért. Nego kihagyott büntetője sem veszélyeztette a magyar csapat továbbjutását, amelyik két kapufáig is eljutott. A magyar találatot a grúz Zivzivadze érte el. A fehérváriak a következő körben az albán Lacival vagy a moldáv Petrocubbal játszanak a play-offért.

A harmadik magyar csapat, a Puskás Akadémia 21 órától játszik, a múlt héten 3-0-ra kaptak ki a felcsútiak a Guimaraes ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!