Meghalt az edző, akivel utoljára tudott Eb-érmet nyerni a magyar női kosárválogatott

2022. július 24. – 10:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

71 éves korában, hosszú súlyos betegég után meghalt a magyar kosárlabdasport legendás alakja, Pálinkás József, aki 1991-ben bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon a női válogatottal – írja a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

Pálinkás József 1951-ben született, mielőtt szövetségi kapitány lett, hosszú ideig volt Killik László segítője a női válogatottnál, amely sokak szerint ekkoriban élte az aranykorát. 1990–1993 között aztán ő volt a szövetségi kapitány, így az ő sikere az 1991-es Eb-n megszerzett harmadik hely, ami az utolsó dobogós eredménye volt a magyar csapatnak.

A magyar kosárlabdázás elismert tekintélye volt, évtizedeken át tanított a Testnevelési Főiskolán, de évek óta nagyon nehéz helyzetben, egyedül élt Dunapatajon, emellett súlyos betegségekkel küzdött: cukorbetegségben szenvedett, csípőfájdalmak gyötörték, és egy lábon kihordott szívinfarktusa is volt, írja a Blikk.

Pálinkás halálhírét az edző barátai és ismerői – többek között a MOB egykori kommunikációs és marketing igazgatója – vasárnap jelentették be a Facebookon.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!