A Kisvárda nyert, a Felcsút kikapott, Szalai Ádám sarkazott az Ekl-ben

2022. július 22. – 08:24

frissítve

A Kisvárda nyert, a Felcsút kikapott, Szalai Ádám sarkazott az Ekl-ben
Szalai Űdám a gólját ünnepli Baselben – Fotó: FC Basel

Másolás

Vágólapra másolva


Csütörtök este Portugáliában lépett pályára a Konferencia-ligában a Puskás Akadémia, és Guimaraesben már a negyedik percben hátrányba került. A portugálok még az első félidőben megduplázták előnyüket, majd a 65. percben Aderson beállította a 3-0-s végeredmény, az előző szezonban bronzérmes felcsútiaknak nem sok esélyük van a visszavágón. A Guimaraes a 87-es UEFA-kupa kiírásban már összefutott magyar csapattal, akkor a Tatabányán lépett át, de csak egy góllal nyert hazai pályán.

A Kisvárda szerencsésebb volt a sorsolásnál, mert a klub első nemzetközi kupameccsét Kazahsztánban játszotta. A Kairat Almati veszélyesebb volt az első félidőben, a magyarok a 82. percben érték el a mindent eldöntő gólt. A találatot Ötvös készítette el, és Asani volt a gólszerző. A Kisvárdára a következő körben nehéz feladat vár, mert a norvég Molde és a svéd Elfsborg párharcának győztesével találkozik. A norvégok az első meccsen 4–1-re nyertek.

A Fehérvár szintén a harmadik számú kupasorozatban érdekelt, és gyorsan hátrányba került az azeri Gabalával szemben hazai pályán, de Kodro még az első félidőben egyenlített. A fordulás után pedig a 4–1-es siker (Rus, Kodro és Zivzivadze volt eredményes) megnyugtató a jövő heti visszavágó előtt. A Fehérvár a harmadik fordulóban a moldáv Petrocubbal vagy az albán Lacival méri össze az erejét. A főtáblához ezenkívül még egy párharcot kell hozni.

A Basel is elkezdte kupaszereplését, a svájci csapat 2–0-ra intézte el az északír Crusaderst, Szalai Ádám egy szöglet után tökéletes sarkazással vette be a vendégcsapat kapuját. A svájciak Xhaka kiállítása miatt 60 percet emberhátrányban játszottak, de ettől nem maradt el magabiztos győzelmük.

A magyar kötődésű, határon túli csapatok tökéletes fordulót zártak, az Eszék Kazahsztánban úgy nyert 2–1-re, hogy Kleinheisler László is eredményes volt. A Dunaszerdahely Feröeren nyert 2–0-ra, a Sepsi 3–1-gyel küldte haza a szlovén Ljubljanát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!