Marco Rossi: Senki nem kérte tőlem, hogy énekeljem a magyar himnuszt, ez magától jött

2022. július 21. – 17:18

Marco Rossi: Senki nem kérte tőlem, hogy énekeljem a magyar himnuszt, ez magától jött
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha egy nagy csapathoz hívnának, mérlegelnem kellene, és nagyon hosszú folyamat előzné meg a döntést.

Viszont most olyan helyzetben vagyok, hogy semmi kedvem távozni a magyar válogatott éléről, csodálatos eredményeket értünk el, és fogunk még elérni, úgyhogy az én arcomat még sokáig fogják látni”

– mondta Marco Rossi, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya a 31. Tusványos fesztiválon az erdélyi Tusnádfürdőn csütörtök délután, komoly tapsot kiváltva a hallgatóságból.

Rossit „ria-ria Hungária” skandálás fogadta a Buzánszky Jenő Sportterasz nevű fesztiválhelyszínen, ami zsúfolásig megtelt, a magyar mezes fiatalok közül sokan be sem fértek, a sátrat körülállva hallgatták a szövetségi kapitány előadását.

A magyar válogatott céljairól azt mondta, egyesével kell haladni, először az a cél, hogy bennmaradjunk a Nemzetek Ligája A ligájában, ezután az következik, hogy kijussunk a következő Európa-bajnokságra, és csak aztán jön a világbajnokság. „Ebben a szakmában nem nagyon lehet tervezni, én megszoktam, hogy napról napra élek” – mondta.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A válogatott kispadján töltött időszak meccsei közül az albánok elleni oda-vissza vereség volt a legfájdalmasabb, a legnagyobb eredmény pedig természetesen az angolok elleni négygólos győzelem Angliában, amiért a mai napig kapja a gratulációkat. Ezek közül a legfontosabbak számára a szurkolóktól érkező elismerések.

„Mondtam a játékosaimnak is, hogy mi nem egy olyan csapat vagyunk, mint az Aranycsapat, az szinte felülmúlhatatlan, de ezzel az angolok elleni eredménnyel biztosan mi is beírtuk magunkat a magyar futball nagykönyvébe, erre a csapatra is emlékezni fognak” – mondta a meccsről.

Az albánok elleni vereségekről beszélve felmerült az is, hogy Rossi távozna-e egy nagyobb vereség után a válogatott kispadjáról, de azt mondta, soha nem mondana így le, ha távozna, akkor már inkább egy győzelem után tenné. Persze, ha az MLSZ úgy döntene, meneszti egy vereség után, azt elfogadná, de jobban szeretné kitölteni a megbízatását.

A Nemzetek Ligája szereplésről azt mondta, papírforma szerint a magyar válogatottnak 0 ponttal kellett volna zárnia ezt a csoportot, hiszen Olaszország, Németország és Anglia mellett a magyar csapat számít elvileg a leggyengébbnek, most mégis csoportelsők vagyunk. Ugyanakkor a hátralévő meccsek is nagyon fontosak, jelenleg Olaszország ellen készül a csapat, ugyanúgy, ahogy Anglia ellen.

Rossi szerint azonban az is tény, hogy az eddigi meccsek közül az olaszok elleni ment a legrosszabbul. Szerinte azért, mert a játékosai – ugyan nem mondták neki ezt, de – talán neki szerettek volna bizonyítani, és minél nagyobb erőbedobással játszani, így viszont túlizgulták a játékot, olyan hibákat követtek el, amilyeneket a németek és az angolok ellen nem. Hallgatói kérdésre azt mondta, „bele sem mer gondolni” abba, hogy akár első helyen is végezhet a csapat.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Szintén a közönségből érkező kérdésre válaszolva vallott a szövetségi kapitány a magyar himnuszhoz fűződő viszonyáról is.

„Senki nem kérte, hogy énekeljem a himnuszt, ez magától jött, szívből”

– mondta, hozzátéve, hogy így fejezi ki tiszteletét a magyar emberek előtt, akik befogadták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!