Patinás tartományi díjjal tüntették ki Michael Schumachert

2022. július 20. – 14:08

frissítve

Patinás tartományi díjjal tüntették ki Michael Schumachert
Corinna Schumacher és lánya, Gina – Fotó: Marius Becker/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az 53 éves Michael Schumacher kapta meg Észak-Rajna Vesztfália tartományának egyik legfontosabb díját szerda délután – számolt be a Bild. A díjat kiemelkedő kulturális vagy tudományos teljesítményekért vagy az élet más területein elért kiemelkedő teljesítményekért ítélik oda, és fontos kitétel, hogy kötődni kell ehhez a tartományhoz. Schumacher Kerpenben született, Kölntől 20 kilométerre.

Az elismerést az előző két évben nem adták át a koronavírus-járvány miatt, most a tartomány vezetője, Hendrik Wüst jelentette be, hogy a Forma-1 hétszeres világbajnoka az idei díjazott. A felesége, Corinna és a lánya, Gina vették át a díjat. Schumacher fia, Mick azért nem tudott részt venni az eseményen, mert épp versenyez a Francia Nagydíjon.

A laudációt a Ferrari egykori csapatfőnöke, Jean Todt tartotta, aki elsőként azt emelte ki, hogy Lewis Hamilton mellett ő az egyetlen, aki hétszer nyerte meg a vb-címet. „A versenypályán élte ki a szenvedélyét, és emberek millióinak okozott örömet a versenyzésével. Jó érzés emlékezni rá. Mindannyian azt kívánjuk, bárcsak személyesen vehetné át az elismerést. Hiányzik mindannyiunknak, de nem csak az ilyen napokon, mint ez a mai.”

A díjátadón megjelent Kai Ebel, aki az RTL-en közvetítette a versenyeit. „Nem vagyok nagy híve a vörös szőnyeges eseményeknek, de itt volt az ideje, hogy Michael megkapja ezt a kitüntetést. A sport területén mindent megnyert, de ez a díj más, politikai, közéleti jellegű.

Bár már rég kiszálltam a Forma-1-ből, nem telik el úgy egyetlen nap sem, hogy ne kérdeznék meg az emberek, hallottam-e valamit Schumacherről. Ez a szeretet mutatja pályafutásának, személyiségének jelentőségét.”

A díjat megkapta 2006-ban Jürgen Habermas filozófus, 2008-ban Jean Claude Juncker politikus.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a francia Alpokban, és annak ellenére súlyos fejsérülést szenvedett – sziklának csapódott a feje –, hogy sisakot viselt. A gyors beavatkozás megmentette az életét, de kómába került. 2014. nyarán ébredt fel a kómából, és elhagyta a grenoble-i kórházat, azóta a családja kevés információt ad az állapotáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!