Simán verte a kazah bajnokot a Fradi, a Slovan következik a BL-ben

2022. július 13. – 21:51

frissítve

Simán verte a kazah bajnokot a Fradi, a Slovan következik a BL-ben
Adama Traoré duplával mutatkozott be a Groupama Arénában – Fotó: Kovács Tamás/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtező köréből magabiztos hazai győzelemmel jutott tovább a Ferencváros. A magyar bajnok az idegenbeli gól nélküli döntetlen után hazai pályán 5–1-re győzte le a kazah Tobol Kosztanajt. A Fradiban nem jutott szóhoz magyar mezőnyjátékos, a kaput Dibusz Dénes őrizte.

Már az első percben előnybe kerülhetett volna a Ferencváros, de Tokmac estében hét méterről a felső kapufát találta el. A negyedik percben már gólt láttunk, Civic kis szöglete után Tokmachoz, majd újra Civichez került a labda, aki beívelt, Traoré pedig az ötösről senkitől sem zavartatva a kapu jobb sarkába csúsztatott. A 16. percben újra Traoré volt a gólszerző, akkor a leshatárra kapott egy indítást Tokmactól, egyedül vitte a kapura a labdát, és higgadtan gurított a bal sarokba Mokin kapus mellett. A Sheriff Tiraspoltól igazolt mali csatár jobban nem is mutatkozhatott volna be a hazai közönségnek.

A 21. percben előkészítő szerepben tűnt fel Traoré, egy balról belőtt labdát tökéletesen helyezett Laidouni elé, a tunéziai középpályás 18 méterről volt eredményes, jobbal a bal sarokba lőtt. Egy perc múlva egy szép támadás végén Szergejev egyenlített, miután Tosic passzát a kapuba rúgta hét méterről. Az első félidőben a magyar csapatnak volt esélye a negyedik gólra, de akkor Boli fölébombázott.

A második félidőben a kazahok bátrabban támadtak, több helyzetet is kialakítottak, a 71. percben egy lesgólig is eljutottak. A lengyel játékvezető ezt jogosan érvénytelenítette. Két perc múlva a Fradi lőtt egy szabályosat: Zachariassen passzát a csereként beálló Fortune Bassey közelről értékesítette. A Tobolból kiállították Muzsikovot két csúnya belépő után, az utolsó percben gyors támadást fejezett be szép találattal Bassey, tíz méterről gurított a sarokba, ezzel beállította az 5–1-es végeredményt. A gólokat ide kattintva nézheti meg.

A következő körben, a jövő héten a szlovák Slovan Bratislavát fogadja a magyar bajnok, amelyik a hosszabbításban 2–1-re múlta felül a grúz Batumit. Holman Dávidot kezdőnek jelölte a szlovák edző, de a félidőben lecserélte. 1992-ben találkozott a két csapat BL-selejtezőn, amikor szlovák kommandósok szétverték a Fradi-tábort.

Ferencváros – Tobol 5–1 (3–1)

  • Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 83.), Civic – Laidouni, Zachariassen (Mercier, 83.), Esiti (Loncar, 76.) – Nguen (Auzqui, 69.), Boli (Bassey, 69.), Traoré
  • Tobol Kosztanaj: Mokin – Kajrov, Malij, Tomasevic, Amanovic – Tagibergen, Jovancic, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) – Tosic (Zsakszilikov, 78.), Szergejev (Deble, 75.), Brigido (Vukadinovic, 75.)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!