A kazah Ribakina nyerte a wimbledoni teniszbajnokság női egyesét

2022. július 9. – 17:33

frissítve

A kazah Ribakina nyerte a wimbledoni teniszbajnokság női egyesét
Fotó: Matthew Childs / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A kazah Jelena Ribakina nyerte a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben 3:6, 6:2, 6:2-re legyőzte a tunéziai Onsz Dzsabőrt, írja az MTI.

A döntőben két újonc lépett pályára, ugyanis sem a világranglistán második afrikai, sem a 23. kazah nem vívott még Grand Slam-döntőt. A 27 éves Dzsabőr – aki 2-1-re vezetett kettejük párharcában – magabiztosan kezdett, 3:1-re elhúzott, és 33 perc elteltével szettelőnybe került. A folytatásban a négy évvel fiatalabb Ribakina vette át az irányítást, egyre jobban adogatott, miközben sok bréklabdát harcolt ki, és 1 óra 13 percnél kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban Dzsabőr egyre idegesebben küzdött, brékhátrányba került, majd 2:4-nél ismét elvesztette az adogatását, innen pedig már nem volt visszaút a számára. A fordulatos finálé 1 óra 48 percig tartott. A pályafutása harmadik tornagyőzelmét begyűjtő Ribakina első Grand Slam-trófeája mellé 2 millió fontot (956 millió forint) kap.

Ma korábban Udvardy Luca két szettben kikapott a wimbledoni teniszbajnokság női juniorversenyének döntőjében, az első helyen kiemelt amerikai Liv Hovde erősebbnek bizonyult nála.

Végeredmény: Udvardy L. (7.)–L. Hovde (1.) 3:6, 4:6

Udvardy Luca lett volna a negyedik magyar lány, aki junior Grand Slamet nyert, de Wimbledonban korábban még senkinek sem sikerült ez a bravúr.

Udvardy Luca korábban azt mondta egy interjúban, hogy minden meccs előtt és után telefonál nővérének, a világranglista 100. helyén álló Pannának, és ő bármilyen tanácsot ad neki, az minden bizonnyal működik. Eredeti célja hetedik kiemeltként legalább a negyeddöntő volt, olvasható a Magyar Tenisz Szövetség honlapján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!