A gumifalon is átesett a kínai pilóta, miután métereket csúszott fejjel lefelé az autója

2022. július 3. – 17:14

frissítve

A gumifalon is átesett a kínai pilóta, miután métereket csúszott fejjel lefelé az autója
Csou Kuan-jü autója a Brit Nagydíj rajtja után – Fotó: Ben Stansall / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ijesztő balesettel indult az F1-es Brit Nagydíj Silverstone-ban. Csou Kuan-jü autója több tízmétert csúszott fejjel lefelé az aszfalton, az irányíthatatlanná vált roncs még meg is pördült a tengelye körül a sóderágyban, majd átbucskázott a gumifalon. Az Alfa Romeo kínai pilótáját George Russell (Mercedes) lökte meg a rajtnál, miután összeakadt az egyik Alpha Taurival. Jól mutatta a baleset nagyságát, hogy Russell azonnal odaszaladt a kínai versenyzőhöz, hogy megnézze, jól van-e.

A mezőny hátsó felében is történt egy nagyobb baleset. Alexander Albon (Williams) csapódott a betonfalnak, és ahogy visszapattant onnan, még két másik autó is neki ment.

Természetesen azonnal megszakították a versenyt. Hosszú percekig semmit sem lehetett tudni Albon és Kuan-jü állapotáról, a balesetet sem játszották vissza a hivatalos közvetítésben, csak a Twitteren keringő videókból lehetett összerakni, hogy mi történt.

Az F1 előbb azt közölte, hogy mindkét pilóta a tudatánál van, az orvosok vizsgálják őket. Nem sokkal később Alfa Romeo is megerősítette, hogy a körülményekhez képest jól van a pilótájuk, semmije nem tört el, nincs komoly sérülése. A Williams közleménye szerint Albont átszállítják egy másik kórházba, hogy alaposabban kivizsgálják.

A romok eltakarítása és a mentési munkálatok miatt közel egy órát állt a futam.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!