A sakkvilágbajnok Carlsen leült egy partira Polgár Judittal, és kikapott

2022. július 3. – 09:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva



A Madridban rendezett sakkvilágbajnok-jelölti tornán szombaton szünnap volt, és egy előre nem egyeztetett partit rendeztek meg. A női világranglistát 25 éven át vezető Polgár Judit és a regnáló világbajnok, a norvég Magnus Carlsen között. Polgár 2014 augusztusban vonult vissza, ezen a tornán ő az egyik szakkommentátor.

Polgár hivatalos Facebook oldalán tudatta, hogy a Retiro parkban futott össze Carlsennel, aki a klubtagokkal sakkozott, és ha már ott volt, ők is váltottak egy snellpartit, amit a világossal játszó Polgár meg is nyert.

A youtube-on elérhető hét perces magyarázatban azt láthatjuk, hogy úgy késztette megadásra a jelenkor legjobb sakkozóját Polgár, hogy a vezérét lenyerte. Carlsen pedig 19 lépés után nem látta értelmét a folytatásnak.

Polgár összesen már tizenegy férfi világbajnokot vert meg klasszikus vagy snell partikban. Carlsennel 2006 és 2014 között egyébként 17 partit váltott, és 2012-ben Mexikóban is legyőzte már, akkor ráadásul sötéttel játszott, és ötven lépés után dőlt el a parti.

A torna amúgy vasárnap folytatódik, hétfőn fejeződik be, a magyar résztvevő, Rapport Richárd az eddigi 12 fordulóban egyszer nyert, kétszer vereséget szenvedett a döntetlenek mellett, az orosz Jan Nyepomnyascsij vezet, és várhatóan ő lesz Carlsen kihívója, ahogy tavaly is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!