Kőkemény csoportban a Pick Szeged a kézi-BL-ben, a Veszprém jobban járt

2022. július 1. – 12:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva



Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) pénteken elkészítette a következő Bajnokok Ligája-sorozat csoportbeosztását. A két magyar csapat nem kerülhetett össze, a magyar bajnok Pick Szeged került a nehezebb csoportba, hiszen az idei négyes döntő három csapatát megkapta. Vagyis a sorozat győztesét, a Barcelonát, a második helyezett lengyel Kielcét, és a bronzérmes német Kielt. Bánhidi Bencéék találkoznak még a dán Aalborggal és a francia Nantes-tal is. A nyolcasból hat csapat jut tovább.

A Telekom Veszprém szerencsésebb volt, a francia bajnok PSG ugyan komoly ellenfél lesz, és a német bajnok Magdeburgot is megkapták, amelyikkel 2002-ben a BL-döntőt játszották.

A csoportbeosztás:

  • A csoport: Veszprém, PSG, Magdeburg, GOG (dán), Porto, Dinamo Bukarest, Wisla Plock, Zagreb
  • B csoport: Szeged, Barcelona, Kielce, Kiel, Nantes, Celje, Elverum (norvég), Aalborg (dán)

A nőknél sem kerülhetett össze a két magyar csapat, és a két BL-döntős, tehát a Győr valamint a Vipers is elkerülte egymást a csoportban. A címvédő, az oroszok klasszisával, Vjahirjevával erősödő norvég csapatot megkapta viszont a Ferencváros. Egyértelműen a Fradié a keményebb csoport, igaz a ferencvárosiak erősödnek, mert leigazolták Andrea Lekicset, Tomori Zsuzsát és Dragana Cvijicset is. A Győr meg is nyerheti a csoportját, de ha második lesz, akkor sem kell játszani a nyolcba jutásért, hanem rögtön biztosítja a helyét a negyeddöntőben. Az orosz csapatokat a következő szezonból is kizárták.

A csoportbeosztás:

  • A csoport: Odense (dán), Vipers Kristiansand (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Bietigheim (német), Brest (francia), Ferencváros, Banik Most (cseh), CSM Bukarest (román)
  • B csoport: Győr, Metz (francia), Rapid Bukarest (román) Buducsnoszt (montenegrói), Storhamar (norvég), Esbjerg (dán), Kastamonu (török), Lokomotiva Zagreb (horvát)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!