Vizes vb: Betlehem Dávid 5., Olasz Anna 6., Rasovszky feladta a nyílt vízen

2022. június 29. – 10:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Célfotó döntött a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyén a Lupa-tavon rendezett világbajnokságon. Két óra két perces úszás után hárman egyszerre estek a célba. A holland Sharon van Rouwendaal úgy nyert, hogy szinte csak a célban vezetett. A táv nagy részében a német Leoni Beck és a brazil Ana Marcela Cunha vívott nagy csatát az élen, a célegyenesben viszont a 2016-ban olimpiai bajnok holland rákapcsolt, és néhány tizeddel előbb érintette meg a falat, mint ellenfelei. Egészen pontosan öt tizedet vert a német Beckre.

Olasz Anna a tavalyi olimpián elért bravúros negyedik hely után most a hatodik helyen végzett. Olasz a féltáv környékén átmenetileg az élen állt, a végén 10 másodperccel maradt el a győztes mögött. A nyílt vízi úszás csütörtökön a 25 kilométeres távval fejeződik be, ettől Olasz visszalépett. A másik magyar induló, Balogh Vivien a tizenhetedik helyen zárt a 10 kilométeres versenyen,ez is volt a célja első világversenyén.

„Egyáltalán nem reménykedtem ilyen eredményben, nem úgy mentek az edzések május körül, ahogy szerettem volna, de a váltóval szerzett ezüst például nagyon motivált. Jól esett az úszás, jó döntéseket hoztam. A többiek kezdtek meghalni körülöttem, kint pedig a lelátón ott volt mindenki, aki fontos nekem és nekik is szerettem volna megmutatni, mit tudok, minden bizonnyal utoljára egy hazai világversenyen. Nem szerettem volna vezetni, hiszen ez nagyon sokat kivesz az emberből, de így az ötödik világbajnokságomon azért már tudom, milyen verekedés van az elején” – nyilatkozta az MTI-nek a versenyző.

A férfiak versenyét ugyanezen a távon az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf féltávnál feladta, mert megrúgták és nem kapott levegőt. A másik magyar, a csapatversenyben szintén ezüstérmes Betlehem Dávid az ötödik lett. Kettős olasz győzelem született, a medencében 1500 méteren első helyezett Greg Paltrinieri győzött Acerenza előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!