Hosszú Katinka futamgyőzelemmel döntős 400 vegyesen az úszó-vb-n

2022. június 25. – 09:29

frissítve

Hosszú Katinka futamgyőzelemmel döntős 400 vegyesen az úszó-vb-n
Hosszú Katinka hét tizeddel úszott gyengébbet a harmadiknál – Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy a budapesti úszó-világbajnokság múlt szombati, első napján, úgy az utolsón is Hosszú Katinka nyitotta a magyarok közül a programot. Hosszú egy hete a 200 vegyesen versenyzett, és lett végül hetedik, most a 400 vegyes előfutamait bonyolították le, ahonnan azonnal a délutáni döntőbe lehetett kerülni.

Hosszú a pillangó után a második helyen állt, háton nagyszerűen úszott, és 57 századdal haladt az olimpiai bajnok japán Ohasi előtt. A mellúszásban a japán néhány századdal elé került, a gyorson viszont Hosszú visszavette az első helyet, és 4:39,15-tel megnyerte a futamát, ez is volt a célja. Összesítésben az ötödik idő az övé.

A másik futamban ugyanis nagyon mentek az amerikaiak, Grimes és Weyant és még náluk is sokkal gyorsabb volt a kanadai Summer McIntosh, aki 4:36,15-tel jött be az első helyre. A 15 éves McIntosh lehet a következő időszakban az a versenyző, aki uralja ezt a távot.

„Sejtettem, hogy a mi futamunk lassabb lesz, ez így is lett. Annak örülök, hogy idén ez volt a legjobb délelőtti úszásom. Nem akartam jobban megnyomni, tartalékolni kell az erővel, mert a 400 vegyes eléggé gyilkos szám, pláne, hogy nem vagyok top-top formában”

– értékelt a 33 éves Hosszú az M4-nek, aki a harmadik helyezettől hét tizeddel maradt le.

Mihályvári-Farkas Viktória a kilencedik lett, és így lecsúszott a fináléról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!