Vizes-vb: csak ikrek nyertek érmet a műúszó párosoknál

2022. június 24. – 10:11

Vizes-vb: csak ikrek nyertek érmet a műúszó párosoknál
A kép bal oldalán az ukrán ikrek, a kéz közepén az aranyérmes kínai ikrek, a jobb oldalon pedig az osztrák ikrek – Fotó: Kőhalmi Péter/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az oroszok kizárása a műúszó versenyekre volt a legnagyobb hatással a budapesti világbajnokságon, mert 2003 óta mindig orosz győzelem született a párosoknál, és a sportág létrejötte óta hatalmas a dominanciájuk. Ez a korszak most lezárult, és egy egészen különleges eredményhirdetést láttunk a párosoknál, sőt mindjárt kettőt is a Margit-szigeten. Mind a technikai program, mind a szabadprogram után ugyanaz a három páros állhatott fel a dobogóra, ugyanabban a sorrendben: Kína, Ukrajna és Ausztria volt a sorrend.

Ha behelyettesítjük nevekkel az országokat, akkor ezt láthattuk hétfőn és csütörtökön is:

  1. Vang Liu-ji, Vang Csien-ji (Kína)
  2. Marina Alekszijeva, Vlagyiszlava Alekszijeva (Ukrajna)
  3. Anna-Maria Alexandri, Eirini-Marina Alexandri (Ausztria)

Ahogy a vezetéknevekből látszik: csak ikerpárokat szólítottak az eredményhirdetésre, ilyen még nem volt a sportág történetében. A hasonlóságot látva nem könnyű eldönteni, ki kicsoda a képeken. Kínát már képviselte korábban egy ikerpár jó tíz éven át a világbajnokságokon (Csiang Tin-tin és Csiang Ven-ven), ők nyerni nem tudtak, 2017-ben ezüstérmesek lettek.

A két Vangnak a csapatversenyből (technikai program) is van már egy aranyérme, és még szerezhetnek egyet a szabadprogramban is, amit péntek este rendeznek. A két Alekszijeva is rendelkezik már aranyéremmel, ők a csapatverseny kombinációs kűrjében voltak tagjai a tíz fős csapatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!