Milák a legjobb idővel döntős 100 pillangón az úszó-vb-n

2022. június 23. – 19:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti úszó-világbajnokság csütörtöki versenynapjának délutáni programjában Milák Kristóf volt az első magyar szereplő. A 100 pillangó elődöntőjében magabiztosan úszott, féltávnál harmadiknak fordult, a második ötvenen viszont olyan sebességre kapcsolt, amivel egyik riválisa sem tudta a lépést tartani.

50,14-gyel ért célba, a japán Mizunumát 67 századdal előzte meg, ők ketten jutottak be az 51 másodperces határ alá. Mivel a címvédő és olimpiai bajnok Caeleb Dressel visszalépett, Milák az első számú favorit, és pénteken ezen a távon is világbajnok lehet. Öt éve épp 100 pillangón ismerte meg őt az ország, egy második hellyel robbant be a világ élmezőnyébe.

Milák egy kicsit spórolt is, mert a 4x200-as gyorsváltóban volt jelenése, amelyik a harmadik helyen jutott be a döntőbe. A pozíció megőrzésére nem volt esély, mert az ausztrálok és a britek is tudtak erősebb embert benevezni a fináléra. Az első váltás után már a hatodik helyre került Márton Richárd, Németh Nándor és Holló Balázs sem tudott innen elmozdulni. Milák mindent beleadott, szuper idővel (1:44-es) jött be az ötödik helyre. A váltó országos csúcsot (7:06,27) úszott.

A kezdőembert, Mártont sokkolta, hogy elmentek a többiek mellette, Németh szerint nem panaszkodhatnak, de nagyon gyorsak voltak a többiek. Holló egy kicsit haragudott magára, mert délelőtt megint gyorsabb volt, mint délután.

A 200 hát döntőjében Telegdy Ádám a hatodik, Kovács Benedek a nyolcadik helyen végzett. Előbbi az ötödik volt a tokiói olimpián, ismét 1:56-tal kezdődő időt teljesített, egészen pontosan 1:56,91-et.

„Nem vagyok elégedetlen, szeretnék bekerülni a férfiak, vagyis az 1:55-ösök közé”

– jelentette ki Telegdy az M4-nek.

A nőknél ugyanezen a távon Molnár Dóra a hetedik (2:09,94), Burián Kata a nyolcadik helyen (2:10,07) döntős. Szabó Szebasztián 50 gyorson versenyzett, és 21,81-es egyéni csúcsával a hetedik helyen jutott a sprint döntőjébe. A harmadik legjobb időtől mindössze 8 század választja el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!