Milák Kristóf nem lassít az úszó-vb-n, százon is a legjobb idővel elődöntős

2022. június 23. – 09:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai címvédő, egyben az olimpiai aranyérmes Caeleb Dressel visszalépése után alakult ki a 100 pillangón az elődöntő mezőnye csütörtök reggel. Dressel távollétében Milák Kristóf aranyesélyessé lépett elő, és ennek megfelelően is versenyzett.

Az előfutamban 50,68-cal mutatkozott be, ezzel jelezte, várja a kihívókat. A kanadai Liendo Edwards tudott rajta kívül 51 másodperc alá kerülni. A szám másik magyarja, Szabó Szebasztián az 50 gyors miatt visszalépett. Szabó 50 gyorson egyéni csúcsát beállítva, 21,99-es idővel a tizenkettedik helyen ment az elődöntőbe.

„Szeretném olimpián is úszni ezt az 50 gyorsot, amit még vb-n sem úsztam eddig. Ezért engedtem el a száz pillangót. Két tizedet szeretnék javulni” – mondta az M4-nek.

A Márton, Németh, Holló, Milák összeállítású 4x200-as férfi gyorsváltó országos csúccsal nyerte meg a futamát, összesítésben a harmadik helyen kerültek a fináléba, csak az amerikaiak és a brazilok voltak jobbak a mieinknél. Márton Richárd remek idővel kezdett, két másodperccel javította meg egyéni legjobbját, és a második helyre hozta be a csapatot a koreaiak mögött. Németh ezt a pozíciót megtartotta, Holló pedig az élre helyezte az egységet, Milák pedig senkitől sem zavartatva, az erejével spórolva őrizte meg ezt a pozíciót.

200 háton Burián Kata és Molnár Dóra versenyzett, előbbi a kilencedik, utóbbi a hetedik idővel lépett tovább. A 16. születésnapját a jövő héten ünneplő Molnár úszott az ötödik helyezett 4x200-as női gyorsváltóban is. Késely Ajna 800 gyorson a tizenkettedik időt úszta, így nem juthatott be a döntőbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!