Döntős a magyar női gyorsváltó a vb-n, három egyéni döntősünk lesz délután

2022. június 22. – 10:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az úszó-világbajnokság szerda délelőtti versenynapján a Jakabos, Pádár, Késely, Molnár összeállítású női 4x200-as gyorsváltó az ötödik helyen jutott a délutáni döntőbe. A 7:56,52-es időn akár lehet is javítani, ha Hosszú Katinkát becserélik. Jakabos a nyolcadik világbajnokságán szerepel, most mutatkozott be.

Szerdán 18 órától még három magyar egyéni döntőst láthatunk. Kapás Boglárka és Németh Nándor is a nyolcadik helyen került a 200 pillangó, valamint a 100 gyors döntőjébe. Némethnek holtverseny után szétúszás kellett, hogy biztosítsa a helyét, és akkorra tartogatta élete legjobb úszását (47,69), ami országos csúcs is volt egyben. Kós Hubert 200 vegyesen az ötödik helyről várja a folytatást. Ha 1:57 alá tud kerülni, harcban lehet az érmekért.

200 háton Telegdy Ádám a hetedik (1:57,82), Kovács Benedek a nyolcadik helyen jutott (1:57,88) az elődöntőbe. 200 mellen Békési Eszter a 16. lett, így éppen megcsípte az elődöntőt.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom